• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Altın Kedi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Altın Kedi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde bu yıl ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde verilen Altın Ke
ALTIN KEDİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde bu yıl ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde verilen Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle KültürPark’ta yapılan ödül töreni, Blue Note Orkestrası’nın konseriyle başladı. Ödül töreni açılış konuşmasını yapan festival direktörü Yusuf Saygı, “Bir hafta boyunca İzmir’de sinema konuşuldu. Salonları dolduran, ilgilenen, destek olan herkese teşekkür ederiz. Katettiğimiz en güzel yol da artık festivali sadece belli bir yerde belli bir salonda yapmıyoruz. Tüm İzmir’in bizi desteklediğini biliyor, hissediyoruz. Bu bizi ilerisi için motive ediyor. Sinema İzmir’e çok yakışıyor, hep beraber İzmir’i sinemayla daha iyi tanıtabiliriz” ifadelerinde bulundu.
İzmir’i kültür sanat kenti yapmanın kendisi için en önemli hedef olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in hedeflerinden ve benim için de en önemlisi olan İzmir’i kültür sanat kenti yapmak. Bunun için göreve geldiğimiz günden bu tarafa bunları hızı bir şekilde, hep birlikte dayanışma içinde çalışmalarımız sürüyor. Sizlerin, sanat camiasının destek vermesi, bizim size destek vermemiz ve sivil toplum örgütleriyle beraber çalışarak başarıp daha da ileriye götüreceğimize inanıyoruz. Bundan sonra seneye bize düşen görev, el birliğiyle gönül birliğiyle çalışıp nitelik ve nicelik olarak arttırmak. Hepinize sonsuz teşekkür ediyor, seneye buluşmak umut ve dileğiyle” diye konuştu. Flamenko dans gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. 
 
Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Sarper ve eşi, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve eşi, jüri üyeleri, festivalin onur konuğu yönetmen Tunç Başaran, yerel yönetimlerin temsilcileri ve festivalde yarışan yönetmenler ile oyuncular katıldı.
 
ÖDÜLÜ GEZİ’DE HAYATINI KAYBEDENLERE ADADI
Jüri tarafından güçlü kadın karakterin üzerinden kişisel bir yolla önemli bir sosyal ve politik soruna değindiği gerekçesiyle 16.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Altın Kedi Ödülü’nü alan ‘Sadakat’ filminin oyuncusu Özer Arslan, ödülü Gezi Direnişi’ne adadı. Ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan alan Arslan, “Umuda ihtiyacımız olduğu zamanlardayız. Bize umut oldunuz, teşekkür ederiz. Ödülü, Gezi Direnişi’nde hayatını kaydebeden arkadaşlarımıza adıyoruz” dedi.
 
Arslan daha sonra yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: “Ülkemizde umuda, sanatın desteklenmesine ve yüceltilmesine çok ihtiyacımız var. Burada bu ödülü almak çok önemli. Filmi Gezi’den etkilenerek yapmıştık. Gezi bizim nesil için bir şeyler için savaşmadan sadece severek direnerek kazabileceğimiz bir simgeydi. İzmir’de bulunmak, İzmir’de bu ödülü almak gerekten çok kıymetli. Yusuf Saygı’ya, festival ekibine, festivali destekleyen herkese çok teşekkür ederim.”
 
ALTIN KEDİ ÖDÜLLERİ
Ulusal Kategoride;
Birincilik Ödülü:  Sadakat / Fıdelıty (Ilker Çatak)
İkincilik Ödülü: Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film / A Short Film About Wong Kar Wai (Ömer Çapoğlu / Serdar Önal)
Üçüncülük Ödülü: Duvarların Ardı / Beyond The Walls (Umut Güven)
Uluslararası Kategoride;
Birincilik Ödülü: Dawno Temu Na Slasku / A Long Time Ago İn Silesia (Tomasz Protokowicz)
İkincilik Ödülü: Kozmak / Wound (Alireza Salmanpour / Younes Tarrahi)
Üçüncülük Ödülü: Sormeh / Sormeh (Azadeh  Ghochagh)
En İyi Animasyon Ödülü: Altın Vuruş / Golden Shot (Gökalp Gönen)
En İyi Belgesel Ödülü: Godesbana / Godesbana (Nursena Şimşek)
En İyi Deneysel Ödülü: Aidiyet / Belonging (Serkan Ertekin)
Gençlik Ödülü: Tuhaf Zamanlar / Weird Times (Mehmet Emrah Erkanı)
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78