• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İzmir 25 °C

Alto Girişimcilerin Önünü KOSGEB İle Açacak

Alto Girişimcilerin Önünü KOSGEB İle Açacak
Aliağa Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde, girişimcilere, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlayacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenleyecek.

Aliağa Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde, girişimcilere, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlayacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenleyecek.

Aliağa Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde, kentte iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik 14-17 Mart tarihleri arasında düzenlenecek eğitim için başvurular 20 Şubat-10 Mart tarihleri arasında alınacak. Başvuruların ardından KOSGEB tarafından değerlendirme ve mülakat yapılarak eğitime katılacaklar belirlenecek. 14 Mart’ta başlayacak 32 saatlik eğitim, 17 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek. Eğitim sonunda başarılı olanlara ‘Başarı Sertifikası’ verilecek.

150 BİN TL KOSGEB DESTEĞİ
Mülakatta, adayların girişim için oluşturdukları iş fikri ve işi gerçekleştirmek için gerekli alt yapıları değerlendirilecek. Yapılacak mülakatlar sonunda belirlenecek 25 kişi eğitime katılmaya hak kazanacak, eğitime katılım ücretsiz olup sertifikaya hak kazanmak için derslere devam zorunluluğu bulunuyor. Başarılı olan kursiyerler program dâhilinde alacakları eğitimin ardından, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in sertifikalarıyla birlikte 50 bin TL'ye kadar hibe ve 100 bin TL'ye kadar kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek.

GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Açılacak kursun önemine değinen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Girişimcilik ekonominin temel taşlarından biri. İlçemize ve ülkemize yeni markaları kazandırmanın, ihracatı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Kurum olarak girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Zaman zaman da kurum olarak bu tip açtığımız kurslarla girişimcileri destekliyoruz. Bu kursu düzenlemedeki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilçemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere imkan sağlamak. Ayrıca, yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlamak. Oldukça önemsediğimiz kursa katılmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz” dedi. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78