• BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İzmir 23 °C

ALTO'dan Kontrollü Normalleşmede Üyelerine Rehberlik

ALTO'dan Kontrollü Normalleşmede Üyelerine Rehberlik
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ile gıda grubu Meclis Üyeleri Himmet Ceyhan ve Ömür Öztürk, ‘Kontrollü Normalleşme’ sürecinde koronavirüs vaka sayısını azaltmak için uygulanan ‘Dinamik Denetim Modeli’ çerçevesinde üyelerimiz

ALTO'dan Kontrollü Normalleşmede Üyelerine Rehberlik

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ile gıda grubu Meclis Üyeleri Himmet Ceyhan ve Ömür Öztürk, ‘Kontrollü Normalleşme’ sürecinde koronavirüs vaka sayısını azaltmak için uygulanan ‘Dinamik Denetim Modeli’ çerçevesinde üyelerimize yapılan denetimlere katıldı.

Denetimler kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) çalışanlarından oluşan "Oda Denetim Ekibi", kademeli normalleşme sürecinde ilçedeki restoran, unlu mamüller, lokanta gibi üye işletmeleri ziyaret ederek; temizlik, maske ve mesafenin yanı sıra alınması gereken tedbirler konusunda rehberlik faaliyeti yürüttü.

Üye işletmelere ALTO'nun hazırladığı afiş ve broşürleri dağıtan ekipler, işletme kapasitesine göre içeride olması gereken müşteri sayısından HES Kodu sorgulamasına, masalar arasında olması gereken mesafeden klima kullanımına kadar tüm kuralları hatırlattı.

Oda Denetim Ekibi yaptığı çalışmada, ALTO tarafından hazırlanan ‘koronavirüs salgınında uyulması gereken kurallar’ ile işletmelerin ön cephelerine asmaları gereken ilgili afişleri dağıttı.

Denetim sonrası kontrollü normalleşme sürecini değerlendiren ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, kontrollü normalleşme sürecinin, aylardır sıkıntı çeken işletmeler ve kısıtlı sosyal hayat yaşayan vatandaşlar için çok güzel bir haber olduğunu ancak hayatın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uyulması gerektiğini ve bu noktada herkesin birbirine karşı sorumlu olduğunu söyledi.

“Aliağa’da salgınla mücadele devam ediyor. Bizde Aliağa Ticaret Odası olarak işyerlerimize yönelik hem denetimler gerçekleştiriyoruz hem de üyelerimizin sorun ve sıkıntıları dinliyoruz. Kontrollü normalleşme sürecinde oldukça temkinli olunmasını ve tedbirin elden bırakılmamasını vurgulayan Ertürk, “Eğer rehavete kapılırsak, vaka sayılarımız artacak ve yeni kısıtlamalar gelecektir. Bu da hem iş yerlerimizin yeniden kapanmasına neden olacak hem de vatandaşlarımızın sosyal hayatının kısıtlanmasına neden olacaktır. Bu nedenle tüm işletmelerimizi ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Ertürk,  kontrollü normalleşmenin kalıcı hale gelmesi için işletme sahiplerinden, müşterilere, çalışanlardan, tedarikçilere kadar herkese sorumluluk düştüğünü hatırlatarak, "İşletmelerimizin özellikle %50 kapasite kuralına uymasını istiyoruz. Bunun yanı sıra masa ve sandalye düzenleri, kişisel temizlik, maske ve HES kodu uygulamaları ile işletmelerimizin tedbirleri sıkı tutmasını rica ediyorum. Kurallara uyan işletmelerimize ve uyarıları dikkate alan halkımıza da teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz, üyelerimize rehberlik hizmeti vererek alınması gereken tedbirleri hatırlatmaya devam edecek" diye konuştu.

5-kontrollu-normallesme-denetim.jpeg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78