• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C

Anneler Yürüyor’da Kordon Kanı Farkındalığı

Anneler Yürüyor’da Kordon Kanı Farkındalığı
ALİAĞA HABER/ Genç annelerin ve anne adaylarının bir araya geldiği ve festival havasında geçen ‘Anneler Yürüyor’ etkinliğinde, kordon kanının önemi konusunda farkındalık yaratıldı.

ANNELER YÜRÜYOR’DA KORDON KANI FARKINDALIĞI

Genç annelerin ve anne adaylarının bir araya geldiği ve festival havasında geçen  ‘Anneler Yürüyor’ etkinliğinde, kordon kanının önemi konusunda farkındalık yaratıldı. Günümüzde 80’den fazla hastalığa çare olan kordon kanı ile ilgili bilinçlenmenin her geçen gün arttığını belirten Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, “Tüm aileler doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırmalı ve doktoruna danışmalı” dedi

‘Anneler Yürüyor’ etkinliğinin ilki 2 Mayıs Salı günü Bebek Parkı’nda yapıldı.  Oyuncu Ceyda Düvenci ve Hamile Koçu Ayşe Öner işbirliğiyle kurulan bilgi ve paylaşım platformu Annee TV öncülüğünde, Yaşam Bankası FamiCord Group sponsorluğunda yapılan etkinlik, festival havasında geçti. Ceyda Düvenci ve Ayşe Öner, Anneler Yürüyüşü’ne katılan anneler ve anne adaylarıyla buluşarak deneyimlerini paylaştı ve kordon kanının saklanmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

80’DEN FAZLA HASTALIĞA ŞİFA KAYNAĞI

Genç annelerin ve anne adaylarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku da kordon kanının önemine dikkat çekti. Anne ve anne adaylarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Burku, sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanının günümüzde kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılan bir şifa aracı olduğunu dile getirdi. Burku, Türkiye’de henüz yeterli bilinç oluşmasa da kordon kanı saklama konusunda farkındalığın her geçen gün arttığını söyledi.

ANNELER VE ANNE ADAYLARI ÇOK DUYARLI

Özellikle anneler ve anne adaylarının bu konuda çok duyarlı olduğunu vurgulayan Serdar Burku, “Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak 14 yıldır kordon kanı saklama oranını artırmak için yoğun faaliyet gösteriyoruz. Her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktorlarla ve Ayşe Öner gibi rehber isimlerle buluşturuyoruz. 2016’da 1.500’den fazla aileyi bilinçlendirdik. Bu yıl bu rakamı artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

ANNELERE ÇAĞRI: ‘MUTLAKA BİLGİ ALIN'

Kordon kanı ve dokusunu saklama hizmetiyle ilgili olarak anne adaylarına “Mutlaka bilgi alın” çağrısında bulunan Serdar Burku sözlerini şöyle tamamladı: “Her geçen gün artan önemi sebebiyle, başta ailesinde kan hastalıkları öyküsü bulunanlar, tüp bebek tedavisi görenler veya ilerleyen yaş gebelikleri olmak üzere, tüm ailelerin doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırmasını ve hekimlerine danışmasını tavsiye ediyorum. Çünkü kordon kanı ve dokusu kaynaklı kök hücreler sayesinde, yapısal hastalıklar ve kan hastalıklarıyla karşılaşılması durumunda hem bebeğiniz ve kardeşleri, hem de birinci derece aile fertleri için tedavi seçeneği oluşturabilirsiniz.”/ EGE BASIN GRUBU aliağa, haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78