• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 26 °C

Arabuluculuk Semineri Düzenlendi

Arabuluculuk Semineri Düzenlendi
İzmir Barosu tarafından 24.08.2016 günü “Arabuluculuk ve Avukatlık başlıklı bir konferans düzenlendi.

ARABULUCULUK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İzmir Barosu tarafından 24.08.2016 günü “Arabuluculuk ve Avukatlık başlıklı bir konferans düzenlendi.

İzmir Barosu Avukat Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen çalışmaya İzmir Barosu üyeleri Av. Hilal Çalkın, Av. Sinem Hacıeminoğlu ve Av. Hülya Sapmaz konuşmacı olarak katıldılar. Meslektaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği çalışmanın moderatörlüğünü İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin yaptı.

ARABULUCULUK AVUKATLARA ÖZGÜLENMELİDİR

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“İzmir Barosu olarak arabuluculuğu ancak meslektaşlarımıza özgülenmiş olmak koşuluyla kabul ettiğimizi ve destek verdiğimizi her fırsatta dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Bu konuda hassasiyetlerimizi İstanbul’da yapılan ve bileşenleri arasında Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de bulunduğu Uluslararası Arabuluculuk Konferansı’nda da dile getirdik. Arabuluculuğun sadece avukatlara özgülenmesi durumunda ülke genelinde bütün baro birimlerimizi birer arabuluculuk merkezi olarak verebileceğimizi Adalet Bakanlığı yetkililerimize ve orada bulunan uluslararası düzeydeki katılımcılara da ifade ettik. Şimdi aynı görüşlerimizi devam ettiriyoruz.

Gerçekten arabulucuğun ülkemizde hukukçularla sınırlı olması ve özellikle iş hukuku alanında zorunlu arabuluculuk gibi düzenlemeler yapıldığında da bunun zorunlu müdafilikle desteklenmesi gerekmektedir. Amacımız mesleğimizin alanlarının genişletilmesidir.

AVUKATLIK MESLEĞİNİN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ KALABİLMESİ KONUSUNDA TAVRIMIZ NETTİR

İzmir Barosu mesleğimizin gelişmesi, savunma mesleğinin özgür ve bağımsız kalabilmesi anlamında ülkemizdeki son dönemde meydana gelen gelişmeler ışığında tavrını net olarak ortaya koymuş ve koymaya da devam edecektir. Son günlerde aldığımız bazı davetlere meslektaşlarımızın özgürlük ve bağımsızlığına halel gelmemesi için icabet edilmemiştir. Adli Yıl Açılış Töreni’nin belli yerlerde yapılması konusunda talepler olduğu söylenmektedir. Bu konudaki tavrımızı açık bir şekilde dile getirdik. İzmir Barosu; hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, parlamenter sisteme, kuvvetler ayrılığı sistemine halel getirecek davetlere icabet etmeyecektir!

Bugün gerçekleştireceğimiz seminerimizin de siz değerli meslektaşlarımızın başarılı çalışmalarına katkı yapacağını umuyorum, biliyorum. Bugün burada sunumlarını yapacak olan ve arabuluculuk kurumu mesleğimize özgülendiği andan itibaren bu çalışmanın içinde olan İzmir Barosu üyesi değerli meslektaşlarımız bu konudaki gelişmeleri ve ileride olması gereken gelişmeleri hem mesleki anlamda hem de arabuluculuğun gereği şeklinde sizlerle paylaşacaklardır.

Ben yine bu vesileyle özellikle arabuluculuk yapan meslektaşlarımızın mesleğin kurallarına uymalarını özellikle istiyorum. Meslek kuralları içinde, Haksız rekabete neden olmayacak şekilde arabuluculuk yapmanızı ve öncelikli kendi meslek kurallarımıza, Avukatlık Kanunumuza uygun davranmanızı bekliyorum.”

Toplantının moderatörlüğünü yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ise Türkiye’de 97 bin avukatın olduğunu buna karşın sadece 3200 arabulucu avukatın olduğunu söyleyerek, arabulucu olmayan birçok avukatın kafalarında arabuluculuğun ne olduğu, arabulucuların ne yaptığı, arabulucu olmayan avukatların arabuluculuk konusunda nasıl davranması gerektiği gibi konularda soru işaretleri olduğunu belirtti. İzmir’in altı tane pilot bölgeden bir tanesi olduğunu söyleyen Av. Mustafa Çetin, “benim de takip edebildiğim kadarıyla Türkiye’de son dört yılda arabuluculukla biten anlaşmaların %50’si İzmir’de sonuçlanmıştır” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78