• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İzmir 7 °C

Artık Ön Muhasebe İçin Deneyim Gerekmiyor

Artık Ön Muhasebe İçin Deneyim Gerekmiyor
Web tabanlı ön muhasebe programı olarak hizmet veren Paraşüt’ün Kurucu Ortağı Sean Yu, ön muhasebe tutmak için kullanılan

ARTIK ÖN MUHASEBE İÇİN DENEYİM GEREKMİYOR

Web tabanlı ön muhasebe programı olarak hizmet veren Paraşüt’ün Kurucu Ortağı Sean Yu, ön muhasebe tutmak için kullanılan geleneksel yöntemler ve yeni nesil web tabanlı programlarla ilgili bilgiler verdi:  

Ön muhasebesini kendi tutan işletme sahiplerinin en büyük sorunu; işlerini kolaylaştıracak uygun fiyatlı bir program bulamamaları.

Pek çok işletmecinin uzmanlık alanı finans değil. Bu durum, şirket hesaplarını kendi tutan işletmecilerin işini güçleştiriyor. Geleneksel olarak ön muhasebe tutmak için defter, Excel ya da masa üstü programlar kullanılıyor. Bunların içinde en gelenekseli tabii ki defter. Ön muhasebesini defter veya Excel’le tutmaya çalışan firmalar için, ön muhasebenin operasyonel yükü hem zaman hem de efor sarfiyatına neden oluyor. Üstüne üstlük hesaplar sıklıkla şaşıyor, hataların bulunması ve düzeltilmesi gerekiyor. Bu kimi zaman yapılıyor kimi zaman da yapılamıyor.

Masaüstü programlar kullanılmaya çalışıldığında ise işler zorlaşıyor. Çünkü bu programların çoğunu kullanabilmek uzmanlık gerektiriyor. Dolayısıyla masaüstü programlar hem zaman hem efor gerektiren, küçük işletmeler için kullanımı zor çözümler.

Web tabanlı ön muhasebe programlarını diğer çözümlerden farklı kılan kolaylıklar şunlar:

1. Programı Kullanmaya Başlamak Çok Kolay!
Masaüstü programları kullanmak için özel donanım, yazılım ve kurulum gerekir. Fakat web tabanlı ön muhasebe programını kullanmaya başlamanız içinse sadece e-posta ve parolanızı girerek üyelik hesabı oluşturmanız yeterli oluyor.

2. Eğitim Almanıza Gerek Yok!
İnternet kullanan herkes web tabanlı ön muhasebe programlarını kullanabilir. Uzmanlık gerektiren teknik terimler kullanılmaması çok büyük bir avantaj.

3. Formüllerle, Tablolarla Uğraşmanıza Gerek Yok!
Web tabanlı programlar excel tablolarını kullanmaktan çok daha kolay ve üstelik otomatik. Formül yok, bağlantı yok, dosya bozuldu, bilgisayar çöktü gibi sıkıntılar yok. Sadece, verilerinizi girip, kaydetmeniz yeterli.

4. İstediğiniz An İnternet Olan Her Yerden Ulaşın!
Web tabanlı programların herhangi bir cihaza kurulması gerekmez. İster gece uykunuz kaçtığında evinizde cep telefonunuzdan ister bir fuarda dizüstü bilgisayarınızdan, ister şantiyenizden programa ulaşabilirsiniz. Cihaz ve işletim sistemi fark etmeksizin çalışabilirsiniz.
 
5. Ekip Arkadaşlarınız da Kullanabilir
Ortaklarınız, çalışanlarınız, muhasebeciniz, istediğiniz herkesi kullanıcı olarak tanımlayabilirsiniz. Bu kişilerin her birine istediğiniz düzeyde yetkilendirme verebilirsiniz. Üstelik sizden bunun için hiçbir ek ücret talep edilmez. Böylece bu kişiler sadece kendilerine verilen yetki seviyesine göre ilgili bölümlere ulaşabilir, görüntüleyebilir ya da veri girişi yapabilirler.

6. Tahsilat veya Ödemelerin Gözünüzden Kaçma Riski Yok!
Tahsilatların gecikmesi durumunda faturanızı müşterinizle paylaşarak, müşterinize hatırlatma yapabilirsiniz. Faturalarda hata olduğunda veya müşterinizle anlaşamadığınız bir nokta varsa müşterinizle mesajlaşarak belki de telefon bile etmenize gerek kalmadan sorunu çözebilirsiniz.

Web tabanlı programlar, tahsilat ve ödeme haftalarında hatırlatma mailleri gönderebilir. Siz de tahsilat ve ödemelerinizi başka yollarla hatırlamaya çalışmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.

7. Cari hesaplarınızı tek bakışta takip edebilirsiniz!
Fatura, tahsilat ve ödemeler kaydedildikçe cari hesaplarınız otomatik olarak güncelleniyor. Müşteri ve tedarikçi hesaplarınıza ait gerçekleşmiş, gecikmiş ve gelecek tüm tahsilat ve ödemelerinizi anında görüntüleyebilirsiniz.

8. Raporlar Program Tarafından Otomatik Oluşturulur!
Web tabanlı ön muhasebe programlarından biri olan Paraşüt’te her şey sizin faturalarınızı oluşturmanızla ilişkilidir. Faturalarınızı oluşturup, tahsilat ve ödeme tarihlerini belirlemeniz yeterli. Programda raporlarınız otomatik oluşur. Siz de istediğiniz an raporlarınıza ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78