• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İzmir 22 °C

Atatürk Caddesi Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Atatürk Caddesi Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı
ATATÜRK CADDESİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Aliağa’nın ikinci ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde çalışmalar tamamlandı.

Aliağa, İstiklal Caddesi’nden sonra ikinci ana arterine kavuştu. Aliağa imar planlarında cadde olarak görünen fakat bugüne kadar park olarak kullanılan Atatürk Caddesi’nin bütününün trafiğe açılması çalışmaları tamamladı. 

ALİAĞA TRAFİĞİ NEFES ALDI
Aliağa Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak yolun toprak örtüsü kaldırıldı. Elektrik hattı yer altına alındı. Su, kanalizasyon ve yağmur drenajlarının yapılmasının ardından asfalt dökümüne hazır hale getirildi. Altyapısı hazırlanan yolun bütününe Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 3 bin ton asfalt serimi yapıldı. Bunun yanı sıra kullanım ömrü geçmiş bordür taşları da yenileriyle değiştirildi. Yayalara ait bölümde ise dekoratif baskı beton tekniği kullanıldı. Genişliği 27 metre, uzunluğu ise 397 metre olan cadde İstiklal Caddesi’nde ve ilçe merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu büyük bir ölçüde azalttı. 

Aliağa trafiğine nefes aldıran caddenin etrafında bulunan ticari amaçlı kullanılan işgaller de çalışmalar dahilinde ortadan kaldırıldı. Çalışmalar boyunca GDZ Elektrik, Telekom ve İzmirgaz gibi altyapı ekipleri de ortak hareket ederek caddenin altyapısını kullanıma hazır hale getirdi.  

ERGUVANLAR RENK CÜMBÜŞÜ YAŞATACAK
Bazı beton yapılar da ortadan kaldırılarak bölgedeki yeşile ayrılan alan büyüklüğü iki katına çıkartıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yolun sağına ve soluna dikilen çeşitli bitkilerle caddenin daha yeşil bir görünüme kavuşması sağlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında boyları 10 metreye kadar uzayabilen 63 adet erguvan ağacı dikildi. Renk cümbüşü yaşatacak olan erguvanların yanı sıra çok sayıda gür formlu bir çam türü olan limon servi dikimi de yapıldı. Zeytinli Park içerisine ise dikilen rengarenk binlerce gül ile zeytinli park adeta gül bahçesine dönüştürüldü.

ZEYTİN AĞAÇLARI UZUNHASANLAR’A TAŞINDI
Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler imar yolu üzerinde bulunan 9 adet zeytin ağacını yerinden sökerek Uzunhasanlar Mahallesi’nde mesire alanı olarak belirlenen bölgeye dikti. İş makineleri ile zarar verilmeden itinalı bir şekilde yerlerinden sökülen zeytin ağaçları Uzunhasanlar Mahallesi’nde yeniden hayat buldu. Uzman teknik ekibin gözetimi altında yapılan taşıma işlemlerinin ardından ağaçlara gerekli bakımlar yapıldı ve yeniden doğaya kazandırıldı.

ATATÜRK CADDESİ GECELERİ IŞIL IŞIL
Altyapı ve asfaltlama çalışmalarının ardından caddeye yerleştirilen 32 adet kırmızı çiçek figürlü dekoratif led aydınlatma direkleri ilçeye ayrı bir güzellik kattı.  Görsel güzelliği ile dikkat çeken aydınlatma direkleri led özelliği sayesinde standart sokak lambalarına göre de enerjide yüzde 50 tasarruf sağlıyor.

YAYALAR İÇİN ÜST GEÇİT
Çalışmalar bununla da kalmadı. Aliağa trafiğinin yükünü azaltarak trafiğe nefes aldıran Atatürk Caddesi’nde yayalara kullanım kolaylığı sağlamak ve vatandaşların yolun karşısına güvenli geçişler yapabilmesi için ilçe merkezindeki ilk asansörlü üst geçit de hizmete girdi. Yapımı Aliağa Belediyesi tarafından tamamlanan üstgeçit 27 metre uzunluğa, 4 metre 80 santimetre yüksekliğe ve 3 metre genişliğe sahip. Karayolları standartlarındaki üst geçit, vatandaşların yolun karşısına geçmelerinde büyük kolaylık sağlıyor. Asansörlü olması sayesinde özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Akşam kullanımları için dekoratif aydınlatma ile süslenen üst geçit, ışıl ışıl görüntüsüyle de vatandaşların beğenisini kazandı. 

Açıldığı günden bugüne Aliağa trafiği için son derece önemli bir cadde haline gelen Atatürk Caddesi’nin refüj, yol şerit ve yaya yolu boyama çalışmaları kapsamında kısa süreliğine trafiğe kapatılması dahi İstiklal Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu arttırdığı görüldü. Nüfus ve araç sayısının günden güne hızla artmakta olduğu Aliağa’da İstiklal Caddesi’nin ilçe merkezi araç trafiğinde yetersiz kalması nedeniyle trafiğe açılan Atatürk Caddesi, sürücülere ve yayalara bir nebze de olsa rahat bir nefes aldırdı. 

ALİAĞA’NIN DEĞERLERİ UNUTLAMADI
Aliağa Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilçeye kazandırılan üst geçite ‘M. Ender Özer Gönül Bağı Köprüsü’ ismi verildi. 2015 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 59 yaşında hayatını kaybeden Mevlüt Ender Özer, uzun yıllar Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nde yöneticilik ve başkanlık, son olarak da Aliağa Ticaret Odası’nda Meclis Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ayrıca çalışmalar kapsamında araç trafiğine kapatılan Eski Sebastian Laguna Caddesi’ne Aliağalıların yakından tanıdığı, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden vücut geliştirme antrenörü, milli sporcu Ertan Çaplık’ın (48) adı verildi. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-ataturk-caddesi-trafige-acildi-2.jpgaliaga-ataturk-caddesi-trafige-acildi-18.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78