• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C

Atatürk'ün Çocuklarına Kütüphane

Atatürk'ün Çocuklarına Kütüphane
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Menemen Belediyesi ve Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümünde, Süleymanlı Köyü’nde 5 bin kitap

ATATÜRK ÇOCUKLARI'NA  KÜTÜPHANE…

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Menemen Belediyesi ve Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümünde, Süleymanlı Köyü’nde 5 bin kitaplık ‘Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ kuruldu. Köy Enstitüsü Mezunu merhum Melek Kuyucaklı anısına açılan kütüphaneden; Süleymanlı, Görece, İğnedere, Telekler ve Bozalan’da yaşayan yüzler öğrenci ve vatandaşlar faydalanacak.
İzmirli Şair ve Yazar Hüseyin Peker, Şehir Tiyatrosu Topluluğu’ndan Ayşe Yılmaz, Müjgan Özlüoğlu ve Emine Cin’in şiirleri ile renklenen açılış töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Tim’in ev sahipliğinde; kütüphaneye adı verilen Köy Enstitüsü Mezunu merhum Melek Kuyucaklı’nın kızları Aysun ve Ayhan Kuyucaklı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, CHP Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı İsmail Horoz, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.  
Başkan Şahin; “Atatürk gibi düşünüp yaşamak zorundayız”
Alaniçi Köyü’nden sonra Menemen’de ikinci Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ni Süleymanlı Köyü’nde kurduklarını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, törende yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız bugünde, Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin ilçemizde ikinci, Türkiye’de ise 20.’sini hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin kurulmasında büyük katkıları bulunan Dernek Başkanı ve yöneticilerine, kitap bağışlarıyla bu projeye destek veren yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böylesine Atatürkçü dostlarımız, Atatürkçü köylümüz olduğu sürece Büyük Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.
Atatürk’ün ilke ve devrimlerini unutturmamak için eğitime büyük önem vermek gerektiğini ifade eden Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Her 10 Kasım’da Ata’mızı anmakla kalmayıp, O’nu anlamak ve Atatürk gibi düşünüp, yaşamak zorundayız. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacak halkımıza bilgi kaynağı olacak kütüphanemizin ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
6 ayda bir bilgisayar hediye edilecek..!
Köylerimizde Atatürk Çocukları Kütüphaneleri açmayı sürdüreceklerini ve özellikle gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak adına farklı uygulamalar gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Şahin; “Yeni kütüphaneler açmakla kalmıyor, kütüphanelerimizi işlevsel hale getirmek için de farklı projeler hayata geçiriyoruz. Alaniçi ve Süleymanlı Köylerimizde kurduğumuz Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nden etkili bir şekilde faydalanan hemşerilerimizi 6 ayda bir tespit ederek, bilgisayar ile ödüllendireceğiz. Bu uygulamamız ile özellikle gençlerimizi okumaya teşvik edeceğimize inanıyoruz” dedi.
Melek Öğretmen, Köy Çocuklarını aydınlatmaya devam edecek...
Kütüphaneye adı verilen Köy Enstitüsü mezunu merhum Melek Kuyucaklı’nın kızı hayırsever Ayhan Kuyucaklı konuşmasında; “O, Atatürk kızıydı. Çocuklarının gurur kaynağı, biricik annesi şimdi cennette. Bize gülümsüyor ve sesleniyor. ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında nice bilgelere, başarılara, nice güzelliklere doğru gidin çocuklar.’ Canım annemiz, meleğimiz, ruhun ışıklar içinde mutlu olsun. Adınla, hatıranla yine köy çocuklarını aydınlatıyorsun” dedi.
Süleymanlı Köyü Muhtarı Murat Bayar ise, bölgede önemli bir eksikliği giderecek Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphaneyi gezen köylüler, kitaplara büyük ilgi gösterdi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78