• BIST 9530.47
  • Altın 2475.487
  • Dolar 32.4663
  • Euro 34.8424
  • İzmir 17 °C
» »

Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 91. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 91. Yılı Kutlandı
İstiklal Savaşı’nın ardından 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa’ya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Manisa’yı onurlandırışının 91. yıldönümü törenlerle kutlandı.

İstiklal Savaşı’nın ardından 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa’ya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Manisa’yı onurlandırışının 91. yıldönümü törenlerle kutlandı. Başkan Cengiz Ergün, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mıza teşriflerinin 91. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da güneş gibi doğan ulu gazi, yüksek askeri dehası, iman dolu Türk halkını çevresinde toplayan gücüyle Türk Milleti’ni küllerinden yeniden oluşturmuş, kelimenin tam anlamıyla bağımsızlık destanı yazmıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşı’ndan sonra Manisa’ya gelişinin 91. yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlama töreni ilk olarak Tren Garı’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Burada yapılan temsili karşılama töreninin ardından protokol üyeleri, Yolcu bekleme salonunda kurulan Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdiler. Ardından protokol üyeleri ve öğrenciler askeri bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na yapılan çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“Atatürk, bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini attı”

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı. Başkan Ergün, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mıza teşriflerinin 91. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da güneş gibi doğan ulu gazi, yüksek askeri dehası, iman dolu Türk halkını çevresinde toplayan gücüyle Türk Milleti’ni küllerinden yeniden oluşturmuş, kelimenin tam anlamıyla bağımsızlık destanı yazmıştır. İstiklal Harbi'nin ardından Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları, tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye'sinin temelini atmıştır. Bu hamlesiyle birlikte ülkesinin dertleriyle dertlenen Ulu Önder Atatürk, yurdun her köşesini gezerek asil Türk Milleti’ni yüreklendirmişti. Bu törenle de Ulu Önder Atatürk'ü bir kez daha Manisa'da yâd etmiş oluyoruz” diye konuştu.

“Atatürk, 91 Yıl Önce Manisalılarla Buluştu”

İstiklal Harbi’nde, Manisa’nın sömürgeci zihniyet tarafından yakılıp yıkılan şehirlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Anadolu’nun her kenti, sömürgeci zihniyet tarafından yakılıp yıkılmış, insanımıza akıl almaz zulümler yapılarak kentler harabeye çevrilmiştir. Manisa da o süreçte en çok zarar gören illerden biridir. Düşman ardına bakmadan kaçarken, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, şehzadeler şehri Manisa’mı

İzlenme: 7527
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78