• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C

Avcı Ramadan Geceleri Işıl Işıl

Avcı Ramadan Geceleri Işıl Işıl
Yapımı Aliağa Belediyesi tarafından tamamlanan Avcı Ramadan Köprüsü geceleri ışıl ışıl görüntüsü ile görenlere parmak ısırtıyor.

AVCI RAMADAN GECELERİ IŞIL IŞIL

Yapımı Aliağa Belediyesi tarafından tamamlanan Avcı Ramadan Köprüsü geceleri ışıl ışıl görüntüsü ile görenlere parmak ısırtıyor. Hilal şeklindeki yapısıyla ay-yıldız bir görüntü ortaya koyan köprü, bir gerdanlık gibi öne çıkıyor. Sahil şeridi üzerinde 72 dönümlük ‘Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ içerisinde, hilal şeklindeki çelik köprü, balıkçı barınağının iki ucunu birbirine bağlıyor. 

İZMİR’İN CAZİBE MERKEZİ
Tamamlandıktan kısa bir süre içerisinde sadece Aliağa’nın değil İzmir’in de cazibe merkezlerinden biri haline gelen Avcı Ramadan, gece saatlerinde köprünün de ışıklandırılması ile birlikte ziyaretçilerine keyifli bir yaşam alanı sunuyor. Aliağa’nın ilk ve tek deniz üstü köprüsü olma özelliğini taşıyan Avcı Ramadan köprüsü, kuşbakışı ile Türk Bayrağındaki ay-yıldızı simgeleyen görüntüsüyle de dikkat çekiyor. 
 
BOTANİK BAHÇE GİBİ
Daha önce bakımsız, atıl bir konumda iken Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları ile İzmirlilerin ve bölge halkının her mevsim uğrak noktası haline gelerek ziyaretçi akınına uğrayan ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ ziyaretçilerine adeta ‘cennetten bir köşe’ sunuyor. Yeşillendirme çalışmaları kapsamında 25 çeşit bitki türünden toplam 7 bin 66 bitkinin dikildiği alan, köprünün ışıklarının bütünleşmesiyle muhteşem bir görüntü ortaya çıkartıyor. 

AKŞAMLARI AİLELERİN VE ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZ MEKANI
Rekreasyon alanı; çocuklar için yapılan oyun grupları, gezinti-yürüyüş yolları ile şehrin stresinden kaçmak isteyen Aliağalılara her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Haftanın yorgunluğunu ve günün tadını çıkarmak isteyen Aliağalıların yanı sıra fotoğraf meraklılarının da ilk tercihi oluyor. Avcı Ramadan, çocuklara hitap eden modern oyun grupları ve esen ılık rüzgarı ile özellikle yaz akşamlarında çocukların ve ailelerin vazgeçilmez mekanlarından biri haline geldi. Minikler, kendileri için hazırlanmış oyun gruplarında doyasıya eğlenirken ailelerde çimlerin üzerinde yeşilin ve huzurun tadını çıkartıyor. Yıllardır Aliağa’da sosyal yaşam alanlarının eksikliğinden yakınan Aliağalı vatandaşlar, Avcı Ramadan Rekreasyon alanını ilçeye kazandıran belediye yönetimine de sosyal medya hesapları üzerinden teşekkür ediyor. / EGE BASIN GRUBU

aliaga-avci-ramadan-geceleri-isil-isil-(1).jpgaliaga-avci-ramadan-geceleri-isil-isil-(3).jpgaliaga-avci-ramadan-geceleri-isil-isil-(11).jpg

aliaga-avci-ramadan-geceleri-isil-isil-(10).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78