• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İzmir 16 °C

Avrupa’ya Demiryolu İle İhracat Konferansı Düzenleniyor

Avrupa’ya Demiryolu İle İhracat Konferansı Düzenleniyor
Türk çelik sektörünün önündeki engelleri kaldırmak için hız kesmeden çalışan Çelik İhracatçıları Birliği’nin yeni gündemi yüksek lojistik maliyetleri

AVRUPA’YA DEMİRYOLU İLE İHRACAT KONFERANSI DÜZENLENİYOR

Türk çelik sektörünün önündeki engelleri kaldırmak için hız kesmeden çalışan Çelik İhracatçıları Birliği’nin yeni gündemi yüksek lojistik maliyetleri… Özellikle Orta Avrupa’da sektörün hızını kesen lojistik maliyetlerinin hafifletilmesinin yolları aranıyor. ÇİB, sorunun çözümü için Avusturya Devlet Demir Yolları’nın sahip olduğu Rail Cargo ile işbirliği içerisinde “Avrupa’ya Demiryolu ile İhracat Konferansı” düzenliyor.

Çelik İhracatçıları Birliği, Türkiye çelik sektörüne katkı sağlamak, mevcut pazarlardaki payını artırmak ve potansiyel pazarlara ürünlerini ihraç edebilmek için yürüttüğü çalışmalara yenilerini ekliyor. Sektörün sorunlarını yakından takip eden Birlik, yeni çözüm yolları da geliştiriyor.

Çelik ihracatçılarının özellikle Orta Avrupa’ya ihracatını olumsuz etkileyen yüksek lojistik maliyetlerini düşürmenin yollarını arayan Çelik İhracatçıları Birliği, 02 Haziran 2016 Perşembe günü Dış Ticaret Kompleksi’nde Avusturya Devlet Demir Yolları’nın sahip olduğu Avrupa’nın en büyük demiryolu yük taşıma şirketi Rail Cargo ile birlikte “Avrupa’ya Demiryolu ile İhracat Konferansı” düzenliyor.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci’nin açılışını yapacağı konferansta; Ticaret Ataşesi Georg Karabaczek ve Rail Cargo Logistics Türkiye Genel Müdürü Murat Hürmen konuşmalarını gerçekleştirecekler. Rail Cargo Avusturya üst düzey temsilcilerinin de katılacağı konferansta, Orta Avrupa’ya çelik ihracatının önündeki en önemli engellerden yüksek lojistik maliyetleri tüm yönleri ile masaya yatırılacak.

Çelik ihracatçılarının Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve Polonya’nın aralarında bulunduğu Orta Avrupa ülkelerine; İzmir, Batı Karadeniz, Hatay-Mersin ve Marmara bölgelerinden güvenli ve en az maliyetle ihracat yapmalarını sağlayacak yolların analiz edileceği konferansta; demiryolu, deniz ve karayolu taşımacılığının ihracatçı firmalara getirdiği avantaj ve dezavantajlar uzmanlarca ortaya konulacak.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünü yapacağı çalışmalar, çelik sektörünün yanı sıra Orta Avrupa’ya ihracat yapan Türkiye’deki diğer tüm sektörler için de büyük fayda sağlayacak. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78