• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İzmir 18 °C

Aydın Şengülden Yaşar Akbulut Ve İsa Önala Son Uyarı

Aydın Şengülden Yaşar Akbulut Ve İsa Önala Son Uyarı
Aliağa’da Çaltılıdere mahallesindeki devasa arazileri olan ve tapudan Aliağalı olan İzmir il başkanı Aydın Şengül

Aliağa’da Çaltılıdere mahallesindeki devasa arazileri olan ve tapudan Aliağalı olan İzmir il başkanı Aydın Şengül geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ak Parti Aliağa İlçe Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıya katılanlar Şengül’ün gazabından paylarını alırken, katılmayanların mazeret savunmalarını istemesi soğuk duş etkisi yarattı. 

Şengül, Çaltılıdere’deki arazilerini gezdikten sonra ayağının tozu ile geldiği Ak Parti Aliağa İlçe Danışma Kurulu Toplantısına gelerek, bugüne kadar izlemediği bir davranış ve üslup ile adeta yönetim kademesinde olan herkesi eleştirdi. Şengül, yeni yönetim ve ilçe başkanlığına seçilemeyen İsa Önal başta olmak üzere Eski ilçe başkanı Yaşar Akbulut, Kazım ulaş, Mehmet Yeşil, Kerim Taşçı, Erdal Önal ve “Gölge Yönetim Kurulunun” Belediye başkan adayı icra, iflas, haciz konularında uzman olan Aliağa'nın başarılı avukatı Zülküf Koçoğlu ile birlikte bazı meclis üyelerine de gözdağı verdi. Kişisel menfaatleri üstün tutanların partideki geçmişine bakılmaksızın partiden uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizdi.  Zehir zemberek konuşmasının sonunda salondaki sessizliği Aydın Şengül’ün yaptığı yoklama bozdu.

Şengül, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bozduman ve AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Meşe’yi tek tek ayağa kaldırarak basının önünde gelmeyen üyelerin hesabını sordu. Şengül, ayrıca danışma kuruluna gelmeyen meclis üyelerinin hesabını Ak Parti’nin çiçeği burnunda atanmış ilçe başkanı Kazım Sayın’a sordu.

İL BAŞKANI AYDIN ŞENGÜL HEMŞERİLERİNİ AZARLADI

AK Parti İzmir İl Yönetimi’ndeki iki Aliağalıdan biri olan, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eda Kılıç’ın Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda Şengül’ün sokak ağzı ile konuşması Aliağalı sevenlerini kızdırdı. Şengül, isim vermeden eski ilçe başkanı Yaşar Akbulut ve destekçilerinin yanı sıra,  Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın’ın halen devlet memurluğundayken ilçe başkanlığına atanmasından sonra, gölge yönetim kurulu kurup el altından çalışmalar yaptığı öne sürülen İsa Önal’a aba altından sopa gösterdiği konuşmasında bazı başlıklar şöyle;

ŞENGÜL: ”DIŞARIDA HALA BAZI GRUPLAR VAR O’CU BU’CU ŞU’CU, HADİ LAN ORADAN!”

Dışarıda hala bazı gruplar var o’cu bu’cu şu’cu, hadi lan oradan, bırakın Aliağa’yı. Lafa geldiğinde hepsi Vatan Millet Sakarya, sanki her şeyini partiye vermiş ihanete uğramış. Kardeşim biz burada kimseyi belediye başkanı yapmak, ilçe başkanı yapmak, makam mevkiye getirmek için siyaset yapmıyoruz. Aliağa zaten hazır. Aliağa’da yeniden iktidarı kazanırız. Bakıyoruz daha ortada çalışma olmadan hemen hesap kitap başlamış. Dedikodu yapana kadar kaç ev ziyaretine gittin, kaç insanı ikna ettin ona bakacağız. Burada yeni bir yönetim oluştu.

“KAZIM SAYIN ALİAĞA’NIN LİDERİDİR. HERKES ONA TABİ OLACAKTIR”

İlçe başkanı buranın lideridir. Doğru yanlış ne derse herkes ona tabi olacaktır. Eğer görevini yapamıyorsa sıkıntı yaşanırsa gereği yapılır. Ancak şu anda buranın lideri o’dur. Aliağa bizim için çok önemli. Aliağa’da bir bakıyorsunuz, İzmir’de en fazla yatırımın olduğu en fazla kapitalin döndüğü bir yer. Ancak sahaya çıkmadan önce aramızdaki kavgaları gürültüleri bir kenara bırakalım. Yeni bir sayfa açalım ve birbirimize kenetlenelim.

“SABAH ERKEN KALKAN KENDİNİ BELEDİYE BAŞKANI OLACAK ZANNEDİYOR”

Gelip tek tek hepinizle istişare edeceğiz. Kamuoyu araştırmaları yapacağız, anketler yapacağız. Ondan sonra ortak akılla aramızdan birini belirleyip gideceğiz. O zamana kadar kimse aday adayı çıkmasın. Adaylığı düşünen varsa gelip bize söylesin biz bakıp gereğini değerlendireceğiz. Geçmişte biz bunları hep yaşadık. Bir bakıyorsunuz bir ilçede altı-yedi tane aday adayı çıkıyor. Etrafında her birinin toplanıyor beşer, onar kişi. Her türlü motivasyonu sağlamaya başlıyorlar. Kesin sen aday olacaksın, kesin belediye başkanısın, belli bir süre sonra söylene söylene aday adayı akşam yatıyor rüyasında kendisini makam aracına binerken görüyor. Sonra sabah kalktığında her şeyi dağıtmaya başlıyor. Şunu işe aldım, sana şunu verdim bunu verdim. Herkes kendince bir gruplaşıyor.

“HEPSİ ÇALIŞIRIM DER AMA ADAY OLAMAYINCA HEPSİ DE SATAR”

Ondan sonra aday açıklanıyor bir adaya karar veriliyor, diğer altısı çok yanlış aday diyor. Ben olsam kesin kazanacaktım diyor. Hani burada parti vardı. Onların hepsine aday adayı olduğunda sorsanız kim olsa arkasında çalışır mısınız diye. Hepsi çalışırım der ama olmayınca hepsi de satar. Hani samimiyet? Hani koşturacaktık. O yüzden biz bu teşkilatın her kademesinde yaşadık.

Öyle bazı şeylerin üstünü kapatıp bütün hataları örtmek yok. Gerçekten içinizde sıkıntı verenler varsa onların gereğini yaparız, ama onları deşifre etmek, birbirimizi tüketmek, enerjimizi içimizde tüketmek zamanı değil.

“ALİAĞA BİTMİŞ HEYECAN YOK ENERJİ YOK. ESKİDEN GELDİĞİMİZDE YER YERİNDEN OYNARDI”

Burası bitmiş heyecan yok, enerji yok. Biz Aliağa’ya geldiğimizde yer yerinden oynardı. Neden böyle bu çünkü herkes bir yerden çekiyor. Herkesin kendine göre bir hesabı var. O yüzden sizlere büyük görev düşüyor. Bunu toparlayacak olanlar sizlersiniz. Çünkü şu anda görevde olanlar sizlersiniz burada gençlik kollarımız, kadın kollarımız herkesin gönlünü alalım hatırını soralım. Kişisel çıkarları bir kenara bırakalım. Süreç yaklaşıyor zaten, biz bütün ilçelerimizle ilgili araştırmaları yapıyoruz, çalışıyoruz. 

“ARAMIZDA FOTOĞRAF ÇEKİLİP ORTADAN KAYBOLANLARI ÇALIŞMAYANLARI PARTİDEN UZAKLAŞTIRIN”

Milletvekili seçiminde bir milletvekili adayımızın Aliağa’da programı oluyor. Teşkilat bakıyor kaçıncı sırada yedi-sekizde bu kazanamaz diyor. Bakıyor üçte-dörtte bir fotoğraf çekilelim diyor bu seçilir diyor gidelim bir fotoğraf çekilelim yarın ne olur ne olmaz diye. Git iki fotoğraf çekil, etrafında biraz takıl ondan sonra biz yoğun çalışmalar içerisindeyiz diyor.

“İÇİMİZE İHANET ŞEBEKELERİ SOKMAYA ÇALIŞTILAR BAŞARILI OLAMADILAR”

Biz o kadar işin içinde kalkıyor geliyoruz kısır çekişmelerle uğraşıyoruz. Bırakın bunları artık. Zor bir süreçten geçiyoruz. İçimize ihanet şebekeleri sokmaya çalıştılar başarılı olamadılar. Bunu sadece güçlü ve birlikte olursak atlatırız. Herkes kendilerine çeki düzen versin. Bırakalım partimiz iktidarda olsun biz kenarda duralım ne olacak ya? Yani şimdi parti kaybederse mutlu mu olacağız arkadaşlar. Birbirimizle kavga ettik kaybettik belediyeyi burada ne oldu? Belediye bizde olsa bütün sorunlarımızı sıkıntılarımızı daha iyi çözemez miydik?

HAZIRLIKSIZ OLAN GERİDE KALIR

Birlik beraberliğinizi koruyun. Önümüzdeki süreç içerisinde tüm hücrelerimizi çalıştıracağız. Daha başlamadık hazırlıklı olun. Hazırlıksız olan geride kalır ona göre hazırlanın. Herkesin eleştireceği olumsuz göreceği birçok şey vardır. Onları bırakın. Şimdi herkes birbiriyle ilgili iyi bir şey söylesin. Toparlayıcı olalım.  /EGE BASIN GRUBU

27545685_1000562893425648_3300738749328471918_n_edited.jpgzulkuf-1_edited.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78