• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İzmir 25 °C
» »

Başarı Öğrencilerden Ödül Büyükşehir’den

Başarı Öğrencilerden Ödül Büyükşehir’den
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı Nesiller Daha Yeşil Bursa’ projesi kapsamında 17 ilçede okullarında başarı gösteren 5500 öğrenciye bisiklet hediye etti.

BAŞARI ÖĞRENCİLERDEN ÖDÜL BÜYÜKŞEHİR’DEN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı Nesiller Daha Yeşil Bursa’ projesi kapsamında 17 ilçede okullarında başarı gösteren 5500 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Bursa’ya vizyon katan hizmetlerin yanı sıra kentte sosyal ve kültürel projelere de imza atan Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı Nesiller Daha Yeşil Bursa’ projesi kapsamında başarılı öğrencileri yine ödüllendirdi. Daha önce çeşitli projelerle binlerce kişiye bisiklet dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu defa da 17 ilçenin ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencileri ödüllerine kavuşturdu. Öğrencilerin öğretmenleri ve aileleriyle birlikte katıldığı ödül töreni, Merinos Parkı’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, derslerinde büyük başarı gösterenlere bisikletlerini teslim etti. İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın da katıldığı programda, bisikletlerine kavuşan 5500 öğrenci yaşadıkları haklı gururu yakınlarıyla paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı geleceğin ancak sağlıklı şehirlerde yetişebileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitime, spora ve gençlerin spora teşvik edilmesine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda kentteki başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirdiklerini belirten Başkan Altepe, “Gençler bizim gözbebeğimiz. Türkiye’nin ve Bursa’nın geleceği için bu tür organizasyonlara giriyoruz. Başarılı gençlerimizi ödüllendirmek, teşvik etmek bizim için de bir görev. Verdiğimiz diğer desteklerin yanında bir taraftan da bisiklet dağıtıyoruz ki hareket eden sağlıklı nesiller yetiştirelim. Spor yapalım, zinde olalım ki şehrimizi ve ülkemizi hak ettiği noktalara taşıyalım” dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında Bursa’da Milli Eğitim’e verdikleri desteklere de değindi. İl genelindeki 450’nin üzerindeki okulun her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini, çatısından zeminine, müştemilatından dış duvarına, spor salonundan laboratuvarlarına kadar her konuda iletilen taleplere yetişmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Bunun yanında marka mahallelerin marka okullarını da sil baştan yeniliyoruz. Bu alanda büyük bir dönüşüm geçiriyoruz. Her yıl yüzbinlerce gencimizi ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle sporla buluşturuyoruz. Eğitim bize ait değil ama aslında bize ait. Bursa’yı ilgilendiren her şey kapsama alanımızda. Şehirde en iyi eğitimin verilmesi, Bursa’nın öncü olması için bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin ve Bursa’nın hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Güçlü Türkiye’yle dünyanın huzura kavuşmasını beklediklerini kaydederek, “Onun için sizlerin üzerine titriyoruz. Vizyon sahibi ve idealist bir gençlik için Bursa olarak yapılan çalışmalarla öncü ve örnek olmaya devam ediyoruz. ‘Daha güzel yetişin, hepiniz birer lider olun. Sporcu ve sağlıklı olun’ diye bu yatırımları gerçekleştiriyoruz. Başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Sizler sadece bizim için değil dünya için lazımsınız” şeklinde konuştu.  

Projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitime ve sporda büyük katkı sağladığını belirterek, Başkan Altepe’ye geleceğe verdiği önemden dolayı 33 bin öğretmen ve 580 bin öğrenci adına teşekkür etti. Sarıkaya, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı ve hükümetin işlerliği yönünde Bursa’da görev yapan öğretmenler olarak her daim göreve hazır olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve Sarıkaya, Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte öğrencilere bisikletlerini teslim etti.

 

İzlenme: 8007
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78