• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İzmir 14 °C

Başkan Değirmenci Güven Tazeledi

Başkan Değirmenci Güven Tazeledi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 9. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi

BAŞKAN DEĞİRMENCİ GÜVEN TAZELEDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 9. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Yapılan Genel Kurul'da aday olan Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, oy çokluğu ile yeniden Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 9. Seçimli Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Genel Kurul'a Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, PAÜ Rektör Yardımcısı Ali Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, oda ve meslek örgütlerinin başkanları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclis Başkanları ve Yürütme Kurulu üyeleri, İlçe Kent Konseyi Başkanları ve davetliler katıldı. Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili'nin divan başkanı olarak seçilmesinin ardından açık oylama ile gerçekleştirilen seçimlerde Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci oy çokluğu ile yeniden başkan seçildi.

“KENT KONSEYLERİ BİR ŞEMSİYE ÖRGÜTTÜR”

Kent Konseyi Meclislerinin Denizli ve ilçelerde oldukça başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Yerel seçimleri takip eden ilk haziran ayında Kent Konseyleri Yürütme Kurulu ve Başkanı seçilir. Görev süreleri de 2 yıldır. Daha sonraki 3 yıl içinde yeniden seçim yapılır. Kent Konseylerindeki yasal prosedür bu şekildedir. 2014 yılından bugüne kadar çalışma arkadaşlarımız ile birlikte projeler yürüttük. Yapılacak olan Genel Kurul ile birlikte 2019 yılına kadar birlikte çalışacağız. Aslında bizler bir kültür oluşturmaya çalışıyoruz. ‘Kent Konseyi nedir?’ dediğimizde akıllarda üç beş cümle kalsın istiyoruz. Kent Konseyleri o şehirdeki hemşehrilik bilincinin gelişmesini, yerel yönetimlerin yerinden yönetimlerin paydaşlarının çoğalmasını, demokrasinin gelişmesi için toplumda yaşayan her kesimin Kent Konseyleri çatısı altında olmasını, saydamlık, hesap sorabilme ve hesap verebilme ilkelerinin gelişmesini hedefleyen bir mekanizmadır. Kent Konseyleri o şehirdeki bütün sivil toplum örgütlerinin bir üst örgütüdür aslında. Kent Konseyleri bir şemsiye örgüttür. Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve engellilerimize yönelik şehirde pek çok sivil toplum örgütleri var. Kent Konseyleri çatısı altında bir ses çıkarsa bu daha güçlü ve etkili olur" dedi.

KENT KONSEYİ HİZMETLERİ DALGA DALGA YAYILACAK

Kent Konseylerinin büyük avantajları beraberinde getirdiğini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, meclislerin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Değirmenci, "Kent Konseylerine yasalardan tanınan bir ayrıcalık vardır. Kent Konseylerinde alınan kararlar Belediye Meclisinde karar haline dönüştürülebiliyor. Diğer sivil toplum örgütlerinden ayrılan en büyük özelliği budur. Kent Konseyi'nin Denizli'de yaklaşık 20 yıla dayanan bir geçmişi var. Denizli'de Kent Konseyi'nin Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk olmak üzere 4 ayrı meclisi var. Çocuk Meclisinde hedefimiz okul çağındaki çocuklarımıza beraber hareket edebilme, seçme, seçilme ve grup kurma kültürünün yerleşmesini istiyoruz. İstiyoruz ki, demokrasi kültürü çocuklarımıza okul çağındayken yerleşsin. Gençlik Meclisimiz ise bizim gözbebeğimiz. Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere sahip çıkma adına her türlü fedakarlığı yapıyoruz. İstiyoruz ki, gençliğimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip eden, kim var diye sorulduğunda ülkesi, devleti ve milleti için ben varım diyebilecek cesarette bilgi ve birikime sahip olan bir gençlik olsun. Gelecek, gençlerimizin. Bu nedenle gençlerimizin karar alma mekanizmasının içerisinde olmasını istiyoruz. Kadın Meclisimiz en yoğun faaliyette bulunan meclisimiz. Toplumdaki tüm kadınlarımızı içine alan bir meclisimiz. Kadınların sağlık, psikolojik ve hukuki problemleri konusunda zaman mekan tanımadan nerede bir kadın topluluğu varsa onların ayaklarına kadar gidip onlarla beraber projeler üreten bir meclis. Engelliler Meclisimiz gerek engellilerin gerek engelli ebeveynlerin sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıları azaltmayı hedefleyen, hayatı kolaylaştırma anlamında onlara yol gösteren bir meclisimizdir. Bu meclislerimiz ile faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Kent Konseyi çatısı altında hizmet veren Kent Şairleri Topluluğumuz ve kadınlara yönelik düzenlenen el emeği pazarımız var. Kent Konseylerinin en büyük özelliği gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmasıdır. Bu gönüllülük hizmeti dalga dalga yayılacak. Diğer insanlar için bir şeyler yaptığımız zaman manevi hazzı yakalayabiliriz. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni dönemde sadece il merkezinde değil ilçelerimizde de çeşitli faaliyetler ve ortak projeler yapmayı hedefliyoruz. 2006 yılında Kent Konseyinin kuruluşuna vesile olan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78