• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • İzmir 16 °C

Başkan Uğur'dan Manyas'a Çıkarma

Başkan Uğur'dan Manyas'a Çıkarma
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Manyas ilçesini ziyaret ederek bazı ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu.

BAŞKAN UĞUR'DAN MANYAS'A ÇIKARMA..

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Manyas ilçesini ziyaret ederek bazı ziyaret, inceleme ve temaslarda bulundu. Salur'da Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Şenliği"nin açılışını da yapan Başkan Uğur, terör saldırılarını lanetledi. Uğur, Türkiye'nin bugünlerini şehit ve gazilere borçlu olduğunu söyledi. Çamlık Rekreasyon Alanı'na TÜBİTAK işbirliği ile yapılacak Bilim Merkezi hakkında da bilgiler veren Uğur, gençlerin hazırladığı projelerin burada sergileneceğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Manyas ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak, açılışlar gerçekleştirdi. İlk olarak Çamlı Mahallesi'nde hizmete giren Kasabım Ethane ve Et Entegre Tesisi'ni ziyaret eden Başkan Uğur, burada tesis ortaklarından bilgi aldı. Tesisi gezen Uğur, ardından Manyas ilçe merkezinde Manyas Göl Kooperatifi tarafından yeni alınan ve elektronik ücret toplama sistemli 14 adet yeni aracı hizmete soktu. Daha sonra Manyas Belediyesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçe Belediye Başkanı Tancan Barcin ile görüştü. Barcin yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, ilçenin ihtiyaçları için Başkan Uğur'dan destek istedi. 

Başkan Uğur daha sonra Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Şenliği"nin açılışını yaptı. Bu yıl 2.'si düzenlenen fuar açılış töreninde konuşan lise müdürü Kadri Kılıç, desteklerinden ötürü Başkan Uğur'a teşekkür etti. Uğur'un eğitime verdiği öneme değinen Kılıç, lisenin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Uğur'un Manyas programında bazı Daire Başkanları da hazır bulundu.  

"GELECEĞİN TÜRKİYESİ DAHA GÜZEL OLACAK"

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Şenliği açılışında bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu tür fuarları gördükçe gurur duyduklarını belirtti. Başkan Uğur, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz, bizlerden daha iyi yetişiyor. TÜBİTAK ile birlikte yapılan bu projeler, fuarlar gençlerimizin önünü açıyor, zihnini açıyor. Geleceğin Türkiye'si daha güzel bir Türkiye olacak. Ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerin daha iyi yetişmiş ve bilgili olacağına inanıyorum. Bu ülke atalarımızdan bize emanet; Şehit kanlarıyla sulanmış topraklardan yaşıyoruz. Balıkesir, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale'de en fazla şehit veren illerden bir tanesi. Bugünlerde de bir terör belası ile karşı karşıyayız. Bugün de yine şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Alah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" diye konuştu.

"GAZİLER VE ŞEHİTLERİMİZDEN ÇOK KONFORLU YAŞIYORUZ"
Geleceğin Türkiye'sinin aydınlık olduğunu belirten Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bugün atalarımızdan, dedelerimizden, bu toprakları bizlere bırakan gazilerden, şehitlerden çok konforlu bir hayat yaşıyoruz. Onlar sayesinde yaşıyoruz, onlar kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere emanet ettiler. Ama şimdi görüyorum ki, Manyas Salur Çok Amaçlı Lisesi'ne daha önce de gelmiştik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürümüzün gayretli çalışmaları ile çok güzel öğrenci yetiştiriliyor. Bu okul sanayiye ara eleman yetiştiriyor. Biz de istiyoruz ki gençlerimiz daha iyi yetişsin. Geleceğin Türkiye'si daha aydınlık olsun, daha müşebbeh olsun. İnşallah bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz."

"BALIKESİR BİLİM MERKEZİ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEMALI OLACAK"
Çamlık Rekreasyon Alanı'na TÜBİTAK ile ortaklaşa yapılacak olan Bilim Merkezi'nde okullarda öğrencilerin ürettiği projelerin de sergileneceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak TÜBİTAK ile yapmış olduğumuz bir protokol ile Balıkesir'e Bilim Merkezi kazandıracağız. Bu Bilim Merkezi Çamlık Rekreasyon Alanı içerisinde olacak. Balıkesir Bilim Merkezi'mizin teması yenilenebilir enerji olacak. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyogaz, biokütle, bunlarla ilgili bir Bilim Merkezi olacak. Şu anda gençlerimizin üzerinde çalıştığı, yapmış olduğu eserlerin hepsi bu Bilim Merkezimizde yer alacak. Bunu gençliğimiz için yapıyoruz. Gelip orayı ziyaret edecekler, çalışmalar yapacaklar. Gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanacaklar" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, konuşmaların ardından diğer davetlilerle beraber Bilim Sergisini gezdi, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar. Daha sonra okulda hazırlanan öğle yemeğine misafir olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Manyas ilÇesindeki temasları devam ediyor. /EGE BASIN GRUBU 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78