• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C
» »

Bayraklı Belediyesi Yüzleri Güldürüyor

Bayraklı Belediyesi Yüzleri Güldürüyor
İşsizlik rakamlarının tavan yaptığı şu günlerde Bayraklı Belediyesi, yılın ilk yarısında 420 kişinin iş bulmasına aracılık ederken, toplamda bu sayı 11 bin 808 kişiye yükseldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,

İşsizlik rakamlarının tavan yaptığı şu günlerde Bayraklı Belediyesi, yılın ilk yarısında 420 kişinin iş bulmasına aracılık ederken, toplamda bu sayı 11 bin 808 kişiye yükseldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayraklı’da işsizlik Türkiye ortalamasının üzerinde. Bir İş-Kur şubesi gibi çalışıyoruz. Büyük firmalar gelip cv’leri bizden alıyor, mülakat yapıyor. Hemşehrilerimize bu şekilde yardımcı olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.


Bayraklı Belediyesi, işsiz vatandaşların iş bulmalarına aracılık etmeye devam ediyor. İş arayanla işveren arasında köprü vazifesi gören Bayraklı Belediyesi, bünyesinde 2010 yılında İş-Kur masası kurdu. İşsiz vatandaşların özgeçmişlerini ve tecrübelerini içeren bilgilerini bir havuzda biriktirilerek, iş arayan firmalarla paylaşılıyor. Özellikle büyük firmalar, toplu alımlar yapıyor. Firmalar, belediyede yaptığı görüşe öncesi ilgili iş arayanların cep telefonlarına görüşmenin yapılacağı yer, saat bilgileri mesaj çekiliyor. 2016’nın ilk yarısında bu yolla 420 kişi iş sahibi olurken, toplamdaki sayı 11 bin 808 kişiye ulaştı.


BAŞARALI BİR PROJE


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, iş-kur aracılığı ile yaklaşık 12 bin kişiye iş bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ülkemizde işsizlik rakamları oldukça yüksek. Bayraklı’da ise bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde. Herkesi belediyede istihdam etme olanağımız maalesef yok. İş-Kur masamız iş arayanların cv’leri topluyor. İş arayanlar cv bankamızdan yararlanıyor. İş arayan da işveren de bizler de bu sistemden oldukça memnunuz. Başarılı bir proje oldu. Umarım iş bulanların sayısı her geçen gün artmasını diliyorum” dedi.

İzlenme: 6570
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78