• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İzmir 16 °C

Bayraklı'da Amatör Kulüplere Destek Sürecek

Bayraklı'da Amatör Kulüplere Destek Sürecek
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ilçede faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübü yönetici ve antrenörleri ile

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ilçede faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübü yönetici ve antrenörleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sporculara yeni salon ve saha müjdesi veren Başkan Karabağ, "Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Takımlarımızla tek tek görüşüp, imkanlarımız dahilinde her konuda destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

İzmir Amatör Futbol Kulüpleri Derneği’ni ziyaret eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kısa süre sonra Bayraklı’da faaliyet gösteren 13 amatör spor
kulübü ile Teras Kafe’de düzenlenen toplantıda buluştu. Toplantıya Çay Mahalle Demirköprü, Bayraklı Spor, 1925 Manavkuyu Gençlik, Gültepe Çelik Gençlik, Yeni Doğançay, İzmir Genç Manisalılar, Ceyhan Altınyıldız, Yamanlar Esen, Bayraklı Onur, Soğukkuyu, Onur Gençlik, Gümüşpala, Bayraklı Gençlik ve Spor Kulüpleri katıldı.

'KULÜP YÖNETMEK KOLAY DEĞİL'

Bayraklı’da yaklaşık 14 spor kulübü var. Bunlardan iki tanesi faal değil” diyerek ilçede
amatör spor kulüplerinin özetini yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Biz göreve gelir gelmez resmi maçların oynanabileceği iki tesis bir de spor salonu yaptık. Halı sahaları iyileştirdik. Yeni halı sahalar yaptık. Yer bulsak resmi maçların oynanabileceği bir futbol sahası ve salon yapmak istiyoruz. Süper Amatörde Yamanlar ve Ceyhan Altınyıldız, 1. amatörde Bayraklı, Gümüşpala, Soğukkuyu, Onur, Demirköprü var. Amatör kulübü yönetmek ve bir yere taşımak zor bir iş. Hepinize Allah kolaylık versin. Yarışmacı takım yapabilmek için hem 1. amatörde özellikle süper amatörde sponsor bulmak gerekiyor. Biz bir ara ara vermiştik. Bu işlerim içine girince amatörün profesyonelleştiğini gördük. Parasız primsiz topçu oynamıyor. İş amatör olmaktan çıkmış paraya dönmüş. Bayraklı’da her kulübün pozisyonu ayrı. Soğukkuyu halı sahadan faydalanıyor. Yamanlar da eski pozisyonunda 1. amatörü götürebilecek sahası ufak tefek geliri vardı. Ben gelir gelmez ilk yaptığım iş Yamanlar futbol sahasının salonunu büyütmek oldu. İnşallah bu sene buradan BAL Ligi'ne bir takım çıkar ve Bayraklı’yı temsil eder" dedi.

YENİ SPOR ALANLARI MÜJDESİ

Bayraklı'ya yeni spor alanları müjdesi de veren Başkan Karabağ, "Tapu Müdürlüğü'nün orada toprak bir arazimiz var. Bir kısmı bizim. Oraya da bakacağım. O bölgeye bir saha yapalım. Bizim Yeni Girne’de bir arazimiz var. 5 bin metrekare resmi tesis alanı var. Oraya güzel bir spor salonu düşünüyoruz. Çok amaçlı bir salon olarak hayata geçecek. Biz Bayraklı Belediyesi'ni yarışmacı takım yapmadık. Belediye takımları gelirlerinden binde 12 pay alabilen komik bir duruma geldi. Bayraklı Belediyesi'nin spor kulüplerine aktaracağı para minimuma çekildi. Kulüpler ancak kendi gelirleri ve sponsorlarla ayakta durabiliyor. Bir takım bir kişiyi bulur diğer takım başka birini bulursa yürüyor bulamıyorsa ertesi sene adam bırakıyor. Onun somut birçok örneğini gördüm. Tamamen iş paraya dönmüş. Ama yine de altyapıda yetiştirici olmak belli ölçüde mümkün. Biz de bu konuda önemli destekler vermeye hazırız. Belediye'nin imkanları neyse tek tek sizi çağıracağız. Tek tek konuşacağız herkesin kendi sıkıntısına göre çözüm bulmaya çalışacağız. Ben şimdi burada hepinize bir malzeme verip fotoğraf çektirip gönderirim. Biz yaşadık bunları. Malzeme falan hikaye onlar bulunuyor. Onun dışında saha otobüs gibi ihtiyaçlarınızı konuşacağız. Takımın pozisyonuna bulunan branşlara göre davranacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde başlayacağız. Herkesin talebine göre cevap vereceğiz. Ben öncelikle çabalarınıza teşekkür ederim. Bayraklı’ya son derece fazla yatırımcı geliyor. Bu yatırımcıları yürüyen her kulübe bir sponsor bularak takviye yapmak istiyoruz. En oluru da bu olur. Sezonlar boyu sahip çıkacak bir sponsor yaratmamız lazım. Esas mesele bu. Kurumlarla ilişkiye girip yarışmacı takımların önünü açmak" diye konuştu.

Toplantının sonunda Türkiye Futbol Federasyonu il temsilcisi Tuncay Taşpınar Bayraklı
Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a amatöre olan desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verirken, takımlar adına da çiçek takdim edildi. /EGE BASIN GRUBU  ALİAĞA, ALİAĞA HABER

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78