• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İzmir 21 °C

Bayraklı’da Fırınlara Hijyen Denetimi

Bayraklı’da Fırınlara Hijyen Denetimi
Bayraklı’da Fırınlara Hijyen Denetimi

Ramazan ayında denetimlerini artıran Bayraklı Belediyesi, fırınlarda hijyen kontrolü yaptı. İş yerlerindeki çalışma ortamlarını, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, ruhsat ve gerekli üretim izinlerini, gramajları denetleyen zabıta ekipleri, iş yeri sahiplerine eksiklikler ve yapılması gerekenlerle ilgili uyarılarda bulundu.
Bayraklı Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki fırınları denetledi. Ramazan ayı dolayısıyla kontrollerini sıklaştıran ekipler, hijyensiz ortamda yapılan üretime sıfır tolerans tanırken, ziyaret edilen fırınlar zabıta ekiplerinden tam not aldı. 

BAŞTAN SONA KONTROL!
İlçe sınırları içinde bulunan unlu mamul üretim merkezlerini tek tek gezen ekipler, iş yerlerinde hijyen başta olmak üzere gerekli belgeleri ve üretimin uygunluğunu kontrol etti. Gıda teknikeri Ayşe Sarı öncülüğünde denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri iş yerlerinde genel hijyen kurallarının yanı sıra maya ve yumurtaların son kullanma tarihlerini, yumurtaların soğuk hava deposunda bulunup bulunmadığını, un, duvar, zemin teması gibi genel konuları denetledi. Çalışanların bone, kolluk ve önlük gibi kılık kıyafetlerini de inceleyen ekipler, iş yerinde bulunması gereken çalışan hijyen eğitim belgesi, ilçe tarım üretim izin belgesi, haşere ilaçlama belgesi, ruhsat ve vergi levhası kontrolü de yaptı. Ramazan pideleri üzerinde yoğunlaşan zabıta ekipleri fırından çıkan pidelerin gramaj kontrollerini gerçekleştirerek, 300 gram olması gereken pidelerin tamamında yeterli gramaja ulaşıldığını tespit etti. 

DENETİMLER SÜRECEK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ramazan ayı nedeniyle denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, “Amacımız merdiven altı yapılan sağlıksız, denetimsiz ürünlerin önüne geçmek. Arkadaşlarımız şimdiye kadar yaptıkları ziyaretlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Halkımızın sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.  Üretimlerin hijyen kurallarına uygun, kaliteli ve doğru gramajda olmasına önem veriyoruz” dedi. // EGE BASIN GRRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78