• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Belediye Personeli Tiyatroda Buluştu

Belediye Personeli Tiyatroda Buluştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Bu yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sadece maaşları değil sosyal ve kültürel hakları da iyileştirilen Konak Belediyesi çalışanları Süheyl ve Behzat Uy
BELEDİYE PERSONELİ TİYATRODA BULUŞTU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ile sadece maaşları değil sosyal ve kültürel hakları da iyileştirilen Konak Belediyesi çalışanları Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun Marko Paşa oyununu aileleriyle birlikte ücretsiz izledi. 
 
Konak Belediyesi’nin MERBEL Şirketi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında kurulan ‘Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Komisyonu’  ilk etkinliğini Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Marko Paşa’ oyunu ile yaptı. Türk tiyatrosunun büyük ustalarından Nejat Uygur’un uzun yıllar başarıyla oynadığı ve 25 yıl sonra yeni yorumuyla izleyiciyle buluşan oyunun izleyici koltuklarını Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren MERBEL çalışanları doldurdu. İşçilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımının önünü açmak adına toplu sözleşmeye dahil edilen ‘çalışanlara ücretsiz tiyatro ve sinema bileti temin etme’ maddesi kapsamında MERBEL personeli ve aileleri Marko Paşa oyununu ücretsiz izleme fırsatı buldu.  
 
SEYİRCİ AYAKTA ALKIŞLADI
Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Marko Paşa’ oyununu izlemeye gelenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ile DİSK bölge temsilcileri de yer aldı. Salonu dolduran kalabalık 25 yıl sonra yeni yorumuyla sahnelenen oyunu keyifle izledi. Seyircilere kahkaha dolu bir gece yaşatan usta oyuncular başarılı performanslarıyla tam not aldı. Tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşatan Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları oyun sonunda Konak Belediyesi çalışanları tarafından ayakta alkışlandı. Seyircinin yoğun sevgisine teşekkür eden Behzat Uygur, böyle güzel bir buluşmaya olanak sağladığı için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. İzmir’in kendileri için ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Uygur,  kente her gelişlerinde huzur ve mutluluk bulduklarını belirterek, babaları Nejat Uygur’un, “Büyüklerimin ellerlinden, küçüklerimin gözlerinden, ortancaların alınlarından öperim” sözleriyle seyirciyi selamladı.
 
ÜÇ KUŞAK UYGURLAR BİR ARADA
Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından yazılan oyun Türk Tiyatrosu’nun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından geleneksel Türk Tiyatrosu’na uyarlanarak uzun yıllar sahnelenmişti. 25 yıl aradan sonra Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından yeniden yorumlanarak izleyiciyle buluşan ‘Marko Paşa’ müzikalinde; Süheyl ve Behzat Uygur’un yan sıra Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Kahraman Sivri, Leyla Yüngül, Ömer Yılmaz, Burcu Afşin  ile 15 yıl aradan sonra tekrar oğullarıyla birlikte aynı sahneyi paylaşan anne Nejla Uygur rol alıyor. Uğur Babürhan yönetmenliğindeki oyunun kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç, bestelerini ise Afife Jale ödülüne sahip Serpil Günseli’nin yaptığı müzikalin dijital görsel tasarımları ise Behzat Uygur’un kendi adını taşıyan oğlu Behzat Uygur’a ait.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78