• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Belediyeden Ücretsiz Dersane

Belediyeden Ücretsiz Dersane
Aliağa Belediyesi’nin en kapsamlı eğitim hamlesi hayata geçiyor. “Çağdaş kent, sosyal belediyecilik” ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor. Aliağa Belediyesi’nin Lise ve Üniversite sınavlarına ü

ALİAĞA BELEDİYESİ’DEN DEV BİR SOSYAL PROJE DAHA

ALİAĞA BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ” GETİRDİ.

ÖĞRENCİLER BU FIRSAT SİZİN İÇİN; LİSE VE ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLIK EĞİTİMLERİNİN ÜCRETSİZ VERİLECEĞİ ALİAĞA BELEDİYESİ GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ (ALBEM) AÇILIYOR.

İLKÖĞRETİM 2. KADEME ÖĞRENCİLERİNE; SBS’YE HAZIRLIK VE 5–6–7. SINIFLARA DESTEK AYRICA LİSE ÖĞRENCİLERİNE YGS VE LYS’YE HAZIRLIK VE 9–10–11.SINIFLARA DESTEK EĞİTİMİNİN VERİLECEĞİ ALBEM 22 AĞUSTOS’TA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ KUDRET KARAKULAK /

Aliağa Belediyesi’nin en kapsamlı eğitim hamlesi hayata geçiyor. “Çağdaş kent, sosyal belediyecilik” ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçiriyor. Aliağa Belediyesi’nin Lise ve Üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlık eğitimlerinin verileceği, Aliağa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (ALBEM) açılıyor. Aliağa Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol ile hayat bulan ve öncelikle kentte yaşayan dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerinin yararlanabileceği ALBEM kayıtları başladı.  ALBEM Projesi ile öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlayacaklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Bugüne kadar kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle geleceğe hazırladığımız gençlerimizi eğitimle de geleceğe hazırlayarak birçok alanda uyguladığımız sosyal belediyecilik anlayışımızı eğitim alanında da uygulayacağız.” dedi.

ALBEM’İN SLOGANI: “EĞİTİME FIRSAT EŞİTLİĞİ GETİRDİK”     

Gelir dağılımındaki dengesizliğin birçok alanda haksız rekabete neden olduğunu belirten, özellikle de "eğitimde fırsat eşitliği” ilkesinin sözde kaldığını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Eğitim öğrenim hakkı Anayasal güvence altında olsa da günümüzde çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yararlandığını söylemek mümkün değil. Eğitim sistemimizdeki yetersizlik ve eksiklikler çocuklarımızı dershanelere mecbur bırakıyor. Gençlik eğitim merkezimiz ile bir anlamda kentimizdeki dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine eğitimde fırsat eşitliği sağlamış olacağız. Toplumsal gelişmenin en önemli unsuru hiç kuşkusuz her bireyin doğru ve eşit eğitim almasıyla mümkündür. Toplum olarak Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesini yakalamak ve üzerine çıkmak ancak günümüz koşullarına uygun eğitim modeliyle ve eğitimde fırsat eşitliği ile mümkün olabilir. Bugüne kadar kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle geleceğe hazırladığımız gençlerimizi eğitimle de hazırlayarak birçok alanda uyguladığımız sosyal belediyecilik anlayışımızı eğitim alanında da uygulamış olacağız.” dedi.

“ALBEM, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİMİZİ BİR KEZ DAHA TESCİLLEDİ”

Kentte yaşayan yurttaşların hayat standardını yükseltmeyi, kentin daha çağdaş ve yaşanabilir olması için gayret ettiklerini belirten Başkan Oğuz, “Her zaman sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ettik bundan sonra da aynı anlayış ile hizmet etmeye devam edeceğiz. ALBEM projemiz ile sosyal belediyeciliğimizi bir kez daha tescil etmiş olduk.“ dedi.

KISACA ALBEM

Haftanın 7 günü eğitim öğretim verecek ALBEM İstiklal Caddesi numara 18 (Seçkin Dershanesi eski yeri) adresinde hizmet verecek. ALBEM’de ücretsiz olarak Lise ve Üniversite sınavlarına hazırlık eğitimi verilecek. İlköğretim 2. kademe öğrencilerine; SBS’ye hazırlık ve 5–6–7. Sınıflara destek ayrıca lise öğrencilerine YGS ve LYS’ye hazırlık ve 9–10–11.sınıflara destek eğitimi verilecek. Her dönem yaklaşık 700 öğrencinin yararlanması hedeflenen ALBEM’de öncelik kentte yaşayan dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerinde olacak.  Kayıtların başladığı ALBEM’in başvuru ve bilgi telefonu, 600 1923.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78