• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İzmir 7 °C

Bergama Belediyesi Aşevi’nden her gün 800 kişiye sıcak yemek

Bergama Belediyesi Aşevi’nden her gün 800 kişiye sıcak yemek
Bu yıl iftar sofraları Aşevinden giden yemekler ile evlerde kuruluyor, Bergama’da ihtiyaç sahiplerinin sofrası şenleniyor

Bu yıl iftar sofraları Aşevinden giden yemekler ile evlerde kuruluyor, Bergama’da ihtiyaç sahiplerinin sofrası şenleniyor

Bergama Belediyesi Aşevi, günde 800 kişiye sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Ramazan Ayı’nda haftanın 7 günü kesintisiz yemek çıkarıldığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, aşevinde ocak başına geçerek pişirilen yemeklerin sefer taslarına konulmasına yardım etti.

“İHTİYAÇ SAHİBİ, ENGELLİ, YAŞLI VE YALNIZ YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ”       

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında 5 yıldızlı otel mutfağı konforuna kavuşturulan ve eski aşevindeki olumsuz şartlardan kurtulan Bergama Belediyesi yeni Aşevi açılışı ardından daha hijyenik koşullarda hizmet vermeye başladı.

Eski Tekstil Fabrikası içerisinde hizmet vermeye başlayan yeni Aşevinde her gün 800 kişiye 2 öğün ihtiyacını karşılayacak şekilde 1.600 öğün sıcak yemek çıkarıldığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Aşevimizin hijyenik mutfağında hazırlanan sıcak yemek menülerimiz sefer taslarına konularak gelir durumu düşük, engelli, yaşlı, yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin evine kadar belediyemiz ekipleri ile her gün teslim ediliyor” dedi.

“BELEDİYE, KAYMAKAMLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA İMKANLARI İLE VATANDAŞ YARDIMLARI BİR ARAYA GELİYOR, İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN SICAK YEMEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Her gün ihtiyaç sahibi vatandaşların evine kadar sıcak yemek götürülmesinin manevi hazzının kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediyemiz imkanları, İlçe Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile duyarlı vatandaşlarımızın yardımları aşevimizde sıcak yemeğe dönüşüyor. Kardeşliğin ve dayanışmanın arttığı mübarek Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin iftar sofralarının kurulması, günlük sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanmasına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada aralıksız devam edeceğiz” dedi.  



 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78