• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C

Bergama’da Arı, Kovan Ve Malzeme Dağıtımı Yapıldı

Bergama’da Arı, Kovan Ve Malzeme Dağıtımı Yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerin kalkınmasını hedefleyen ‘Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma” projesi kapsamında Bergama’nın büyükşehir yasasıyla köylerden dönüşen mahallerinde arı, kovan ve arıcılık ile ilgili malzeme dağıtımı için im

BERGAMA’DA ARI, KOVAN VE MALZEME DAĞITIMI YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerin kalkınmasını hedefleyen ‘Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma” projesi kapsamında Bergama’nın büyükşehir yasasıyla köylerden dönüşen mahallerinde arı, kovan ve arıcılık ile ilgili malzeme dağıtımı için imza töreni gerçekleştirdi.

Tören Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesislerinde yapılırken, sözleşme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında imzalandı.

Yapılan sözleşme gereği bölge şartlarına uygun ırklarda ıslah amaçlı yetiştirilen 448 Ana Arı, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği‘nin 244 üyesine dağıtıldı. 33 üreticiye de arısız kovan ve arıcılıkla ilgili teknik malzemeleri içeren setlerin dağıtımı yapıldı. Ayrıca sözleşmeye göre Büyükşehir Belediyesi İzmir Arı Üreticileri Birliği’nden, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak olan yardım kutularına konulmak üzere 40 bin adet çiçek ve çam balı alacak. 

“İZMİR BALINI MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”
Bergama Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösteriler yaptığı tören sırasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son derece verimli arazilere, su kaynaklarına ve uygun bir iklime sahip Ege Bölgesi’nde mutlaka tarıma ve hayvancılığa önem verilmesi, tarımsal teknolojiye yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Tire Süt Kooperatifi, BM’nin ‘En İyi Yerel Kalkınma Projesi’ ödülünü aldı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yasalar çerçevesinde her türlü desteği, var gücümüzle, hem bilimsel eğitimle, hem de maddi olarak karşılamaya kararlıyız. Bunun filizlerini 10 yıl önce bağlanan ilçelerimizde gördük ve yaşadık. Şimdi yeni bağlanan 9 ilçemizde harekete geçtik” diye konuştu. Yapılan arı ve kovan dağıtımına ilişkin konuşan Başkan Kocaoğlu; “İzmir balını bir marka haline getirerek, ülkemize ve dünyaya sunmak istiyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ÜLKE POLİTİKASI OLMALI”
 Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne hâkim olan zihniyetin Türkiye’yi yönetmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Gönenç; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar bizi ülkemiz adına da umutlandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonu ile hayata geçirilen bu projeler onur duyulacak bir şey ama temel hedefimiz bunları bir ülke politikası haline getirmek. Biliyorsunuz Büyükşehir’in başlattığı okul sütü projesi ve üreticiye hayvan dağıtım projeleri merkezi hükümet tarafından da örnek alınmaya başladı. Bizim hedefimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hâkim olan zihniyetin Türkiye’yi de yönetmesi” dedi. Başkan Gönenç’in sözleri dakikalarca alkışlandı.
 
İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül ise konuşmasında; “Sayın Aziz Başkan ve ekibi sağ olsunlar sunduğumuz projeyi kabul ettiler. Arı üreticilerine katkıda bulundukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde herkes günde bir kaşık bal yerse hem toplum sağlığına hem de üreticilere çok büyük faydası olacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78