• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İzmir 16 °C

Bıo-Girişimci Ödülleri, San Francısco’da Verildi

Bıo-Girişimci Ödülleri, San Francısco’da Verildi
TEPAV’ın düzenlediği BIO Start-up programında dereceye girenler, ödüllerini ABD’nin San Francisco kentinde aldı.

BIO-GİRİŞİMCİ ÖDÜLLERİ, SAN FRANCISCO’DA VERİLDİ

Ödül alan genç girişimcileri kutlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zenginleşmek için inovasyonun önemini ülke olarak kavradık. Bundan sonra inovasyonun faydalarını konuşmaktan, inovasyon yapmaya geçmeliyiz” dedi.

TEPAV’ın bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Bio Start-up Programı’nın ödül töreni ABD’nin San Francisco kentinde yapıldı.

BIO Girişimcilik Kampına katılma hakkı kazanan ve biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren genç girişimciler ödüllerini; Türkiye’den 17 şirket ve araştırma merkezinin yer aldığı BIO Convention 2016 Türkiye Standı’nın açılış töreninde aldılar.

Ödül alan girişimcileri kutlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un 2015 yılında, yeni teknolojilerin transferi ve yayılma hızını arttırmak için başlattığı İnovasyonKare (İnovasyon2) Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, “İnovasyonun zenginleşmek için önemini ülke olarak kavradık. Bundan sonra inovasyonun faydalarını konuşmaktan, inovasyon yapmaya geçmeliyiz. İnovasyon2 Programı’nı inovasyon yapmak üzere atılan adımları hızla artırmak için başlattık” dedi.

Her yıl ABD’de düzenlenen BIO Convention’a Türkiye Heyeti’nin katılımını, TOBB Biyoteknoloji Sektör Meclisi (TOBB-BIO) ve TEPAV’ın birlikte organize ettiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, bu etkinlikte Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki kabiliyetlerini duyurmayı, şirketlerin ve araştırmacıların küresel işbirlikleri geliştirmelerini sağlamayı ve teknoloji transferini gerçekleştirecek yabancı yatırımların önünü açmayı amaçladıklarını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, BIO Start-up Programı ile seçilen genç bio-girişimcilerin, BIO Convention 2016’da dünyanın önde gelen uzmanlarından eğitim alma ve ürünlerini küresel platformda tanıtma imkânı bulduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yarışmada dereceye giren genç girişimcilerin, sağlıktan enerjiye; plastikten tekstile birçok sektörde kullanım alanı bulan biyoteknoloji alanında Türkiye’nin yüz akı olduğunu belirtti.

Dünya’nın teknolojik bir dönüşümden geçmekte olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, küresel ekonominin yeni teknolojilerin etkisiyle yeniden şekillendiğini ve Türkiye’nin bu yeni sürece hızla adapte olarak, zengin ülkelerle arasındaki gelir farkını kapatabileceğini belirtti.

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma ve büyüme stratejisinin en önemli bileşeninin, teknolojik sıçramayı gerçekleştirerek üretim ve ihracatta ileri teknolojinin payını hızla arttırmak olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu amaçla farklı sektörlerden gelen ama tamamı biyoteknolojik yöntemler kullanmaya başlayan şirketleri TOBB Biyoteknoloji Sektör Meclisi’nde biraraya getirdik” diye konuştu.

TOBB Başkanı, Meclis’in, Türkiye’de biyoteknolojinin uygulama alanının genişlemesi ve geliştirilmesi bakımından, bir politika diyalog platformu olarak son derece önemli bir işleve sahip olduğunu belirtti.

TÜRKİYE STANDI AÇILDI

65 ülkeden 29 bin kişinin katılımıyla San Francisco’da gerçekleştirilen, dünyanın en büyük biyoteknoloji etkinliği olan BIO Convention 2016’da, Türkiye’yi TOBB Biyoteknoloji Sektör Meclisi ve TEPAV’ın organizasyonuyla 110 kişilik bir heyet temsil ediyor.

Türkiye Standının açılışında konuşan TEPAV Direktörü Güven Sak, son iki yıldır Türkiye’nin BIO Convention’a katılımının TOBB’un 2015 yılında gündemine aldığı İnovasyonKare programı çerçevesinde organize edildiğini ve BIO Convention’un Türkiye’nin tanıtımı için en uygun platformlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili Celil Göçer de “Türkiye’nin biyoteknolojiye verdiği önemin, yüksek teknolojili yatırımları ülkeye çekme konusundaki kararlılığın bir göstergesi olduğunu” vurguladı.

BIO Convention 2016’da yabancı yatırımcılara Türkiye’nin son bir yılda biyoteknoloji alanında attığı yeni adımlar anlatıldı.

Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi’nin gündemi ve çalışma programı ile TBMM’de görüşülmekte olan yeni Sınai Mülkiyet Kanunu bu yıl özellikle ilgi uyandıran konular oldu.

TEPAV’ın Başarılı Bio-Girişimci Ödüllerini, Diploid Biyoteknolojik Ürünler ve RF Sense Radyo Frekanslı Sensör Girişimi aldı. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78