• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İzmir 20 °C

Bir Garip Orhan Veli

Bir Garip Orhan Veli
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Devlet Tiyatroları olarak, bir döneme damgasını vuran, büyük edebiyat ustalarının eserlerini sahnelerimize taşıyarak, seyircilerimize sunuyor olmanın hazzı
İZMİR DEVLET TİYATROSU’NDA  “BİR GARİP ORHAN VELİ” İLE ŞİİRE YOLCULUK BAŞLIYOR.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Devlet Tiyatroları olarak, bir döneme damgasını vuran, büyük edebiyat ustalarının eserlerini sahnelerimize taşıyarak, seyircilerimize sunuyor olmanın hazzı tarif edilemez. Tiyatro gibi aşkla icra edilen bir sanata, en çok yakışan renk değil midir Şiir…? Bu harmanla sahnede şiirin usta kalemlerinden, yenilikçi Garip akımının kurucularından olan Şair Orhan Veli Kanık’ın “Bir Garip Orhan Veli”si 2007-2008 tiyatro sezonunda merhaba demişti seyircilerine. 
 
Murathan Mungan’ın, sahnelenen ilk eseri olan “Bir Garip Orhan Veli” ismini Kanık'ın İstanbul Türküsü adlı şiirinde geçen "İstanbul'da Boğaziçi'nde bir garip Orhan Veli'yim" mısrasından alır. 
 
Sahnenin orta yerinde bir masa ve üzerinde Orhan Veli şiirleri olan bir tomar kağıt... Oyuncu sahnede beliriyor, sandalyesine oturuyor ve sayfa sayfa şiirleri okumaya başlıyor. Asıl oyun o anda başlıyor… Şiirlerin büyüsünü tarif etmeye gerek yok… 
 
İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Erarslan’ın yönetip, oynadığı oyunun Dekor Tasarımı Behlüldâne Tor, Giysi Tasarımı Nalan Alaylı, Işık Tasarımı H.İbrahim Karahan’a aittir.
 
 “Bir Garip Orhan Veli” tiyatro severlerin yoğun isteği ile, 24-28  Kasım tarihleri arasında saat 20:30’da Konak Sahnesinde seyircisiyle yeniden şiire yolculuğa hazırlanıyor. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78