• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İzmir 14 °C

Bölgede İkamet Eden Milletvekili İSTİYORUZ

Bölgede İkamet Eden Milletvekili İSTİYORUZ
Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili ve Kınık ilçelerinde bulunan Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşu başkanları Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda yaklaşan seçime yönelik ortak bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Bakırçay, Gediz Bölgesi Odaları Ve Stk’larından Bölgede İkamet Eden Milletvekili Talebi

Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili ve Kınık ilçelerinde bulunan Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşu başkanları Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda yaklaşan seçime yönelik ortak bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Toplantıya Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve pek çok sayıda Oda ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları katıldı.

Kolat: ‘Bölgemizden milletvekili mecliste görme konusunda kararlıyız’

Toplantının açış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, ‘Bugün burada bulunmamazın nedeni bölgemizden bir veya daha fazla milletvekilini mecliste görme konusunda, Aliağa ve Menemen'in değerli oda başkanlarını da ağırlayarak bu bildiriyi onlarla birlikte imzalamak’ diyerek, "Bizim tüm partilerden talebimiz; Bakırçay ve Gediz Bölgesi'ne hakim, ilçelerimizi tanıyan, sorunlarımızı bilen ve sorunlarımıza çözüm üretebilecek bir veya daha fazla ismi seçilebilir sıradan aday göstermeleridir" dedi.

Süsoy: ‘Bölgemizi temsil edecek ve yine bölgemizin insanı olan isimlere seçilebilir sıralarda yer verilmesini tüm siyasi partilerimizden talep ediyoruz’

Toplantıda Başkan Kolat’ın ardından söz alan Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Ağır sanayisi, ticareti, tarımı, turizmi, yoğun nüfusu, organize sanayi ve serbest bölgelerin bulunduğu 6 ilçeyi kapsayan bölgeden uzun yıllardır milletvekilinin olmamasını önemli bir sorun olarak gördüklerini belirterek, “Bölgemizi temsil edecek ve yine bölgemizin insanı olan isimlere seçilebilir sıralarda yer verilmesini tüm siyasi partilerimizden talep ediyoruz” dedi.

Ertürk: ‘20 yıldır bu coğrafyada ikamet eden herhangi bir kişi vekilimiz olarak seçilmemiştir’

Toplantıda Başkan Süsoy’un ardından konuşma yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili, Foça ve Kınık ilçelerini kapsayan Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin gerek sanayi ve ticaret, gerek tarım, gerekse de turizm alanlarında bölgemize ve ülkemize büyük katma değer sağladığını ifade ederek, “Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin, artan yatırım talepleri ile önümüzdeki süreçte de ağır sanayisi, limanları, serbest bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri ile daha da büyüyecek. Bu büyümeler ve gelişim hızı pek çok neden sebebiyle beraberinde sorunları da arttırmakta ve bu sorunlara çözüm üretiminde siyasetin etkileri de çok büyük. Lakin bu denli katma değerli bir bölgeden, 20 yıldır bu coğrafyada ikamet eden herhangi bir kişi vekilimiz olarak seçilmemiştir” dedi.

Ertürk: ‘Gediz veya Bakırçay Bölgesinde ikamet eden milletvekili talebi konusunda kararlıyız’

‘Bugün burada toplanmamızın nedeni bölgemizden bir veya birkaç milletvekilini mecliste görme konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu belirtmek amacıyladır’ diyen Başkan Ertürk şöyle devam etti: “Biz tüm partilerden bölgemizde ikamet eden, bölgeyi ve bölgenin dinamiklerini iyi bilen, yaşadığımız sorunlara hakim, sorunlarımıza çözüm üretebilecek ve sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz milletvekili aday adaylarının, seçime giren tüm siyasi partilerden, ‘seçilebilecek sıralarda’ yer verilmesini talep ediyoruz. Parti ayırt etmeksizin hangi parti veya partiler bu talebimizi karşılarsa biz bölge olarak çok teşekkür ederiz. Talebimize olumsuz bakan parti veya partilerde açık söylemek gerekirse gönlümüzü kırar. Çünkü bu bölge bugüne kadar bu isteğini bu kadar net ve yüksek sesle duyurmadı. Şimdi bu isteğimizi kararlı bir şekilde Bakırçay ve Gediz Bölgesi Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak dile getiriyoruz ve karşılığını bekliyoruz. İnşallah da alırız.”

Bakırçay ve Gediz Bölgesi Odaları ve STK’larının bölgede ikamet eden milletvekili talebi açıklamasının tam metni ise şöyle:

“Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili, Foça ve Kınık ilçelerinin içerisinde bulunduğu Bakırçay ve Gediz Bölgesi gerek sanayi ve ticaret, gerek tarım, gerekse de turizm alanlarında bölgemize ve ülkemize büyük katma değer sağlamaktadır.

Mevcut sanayi, ticaret, tarım ve turizm potansiyeli ile İzmir’in ve Ülkemizin en önemli bölgelerinden olan ‘Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin, artan yatırım talepleri ile önümüzdeki süreçte de Ağır Sanayisi, Limanları, Serbest Bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri ile daha da büyüyeceği öngörüsü ile ülkemiz için çok daha önemli noktaya geleceği aşikardır. Bu büyümeler ve gelişmeler pek çok neden sebebiyle büyümenin beraberindeki sorunları da arttırmakta olup, çözüm önerileri ve çözüm üretiminde siyasetin etkileri de yadsınamazdır.

Fakat 500 bini aşan nüfusa sahip Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nden, yaklaşık olarak 20 yıldır bölgede ikamet eden herhangi bir kişi vekilimiz olarak seçilmemiştir. Bölgemizde ikamet eden, yaşadığımız sorunlara hakim, sorunlarımıza çözüm üretebilecek, bölgemizi her türlü platformda savunacak ve sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz milletvekili aday adaylarının, seçime giren tüm siyasi partilerden ‘seçilebilecek sıralarda’ yer verilmesini talep etmekteyiz.

İzmir’in kuzey aksı, gerek insan kaynağı gerek ekonomik faaliyetler bakımından oldukça güçlüdür. Bu gücünü, önümüzdeki yıllarda da koruyarak ve artırarak bölgesinin çağdaş, vizyoner ve modern alt yapısı ile geleceğe hazırlamaya inançlı ve kararlıdır.

Bu konuda Bakırçay ve Gediz Bölgesindeki tüm Odalar ve STK’lar olarak aynı düşüncede ve kararlılıkta olduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla sunarız.” Toplantı ortak kamuoyu açıklamasının imzalanması ve fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78