• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İzmir 22 °C
» »

Bornova’da Yaşam Standartları Her Yerde Yükseliyor

Bornova’da Yaşam Standartları Her Yerde Yükseliyor
“Her yere eşit hizmet” anlayışıyla fiziki yatırımlar yapan Bornova Belediyesi vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmetlerini sürdürüyor. İlçedeki 45 mahallede,

“Her yere eşit hizmet” anlayışıyla fiziki yatırımlar yapan Bornova Belediyesi vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmetlerini sürdürüyor. İlçedeki 45 mahallede, önemli projeler hayata geçirilirken bu mahallelerden biri olan Kayadibi’nde vatandaşların daha rahat etmelerini sağlayacak yeni bağlantı yolları yapıldı, bozuk yollar yenilendi, arazi yolları asfaltlandı, kilit taşları döşendi, çocuk parkı yapıldı.“Kayadibi’nde çok güzel şeyler oluyor” diyen Kayadibi Mahalle Muhtarı Fettah Koç, yapılan çalışmalar için Bornova ve Büyükşehir Belediyelerine teşekkür etti.
Bornova Belediyesi yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı fiziki yatırımları 45 mahallede yaşayan vatandaşların istekleri doğrultusunda şekillendiriyor. “Her yere eşit hizmet” ilkesi doğrultusunda, Mart 2014’te yapılan yerel seçimler öncesi mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi’ne bağlanan köylerde de önemli yatırımlar yapılıyor. Bu kapsamda Kayadibi Mahallesi’nde ulaşımı kolaylaştıracak yeni yollar açıldı ve toprak olan arazi yolları asfaltlandı. Talep edilen yerlere kilit taşları döşenirken, çocuklar için park alanları yapıldı.
Mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi’ne bağlandıktan sonra yaklaşık 820 yıllık bir geçmişe sahip olan köylerinin gelişmeye başladığını söyleyen Kayadibi Mahalle Muhtarı Fettah Koç, “ Kayadibi’nde çok güzel şeyler oluyor” dedi. Mahallede yaşayanların hizmetlerden çok memnun olduğunu da ifade eden Muhtar Koç; “Bornova Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Vatandaşlar da memnuniyetlerini “Daha önce toprak olan yollarımız iki sene içinde asfaltlandı. Meydanımıza kilit taşları döşendi. Çocuklarımıza oynayabilecekleri park yapıldı. Her şey çok güzel oldu. Daha ne isteriz ki” sözleriyle ifade etti.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da; “Her yere eşit hizmet” anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalardan duyulan memnuniyet sevindirici. Bornova Belediyesi olarak üzerimize düşen görevin fazlasını yapmak için büyük çaba gösteriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın fiziki ve sosyal koşullarda daha rahat bir yaşam sürdürmelerini sağlamak” dedi.
Kayadibi’nde önemli projeler
Bornova Belediyesinin fiziki yatırımların yanı sıra sosyal projelerle de büyük destek verdiği Kayadibi Mahallesi’nde geniş katılımlı hıdırellez mevlitleri ve iftar yemekleri gerçekleştiriliyor. Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Arıcılık Eğitimi” kapsamında Kayadibi mahallesi’nde arı ormanı oluşturuldu. Bal üretimine katkı sağlamak amacıyla üreticilere arı, kovan ve çeşitli ekipmanlar yine Kayadibi’nde yapılan törenle dağıtıldı. Köylünün emeğinin karşılığını alması, tüketicinin de sağlıklı, ucuz sebze ve meyvelere kavuşmasını sağlamak için Bornova Belediyesi tarafından kurulan Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kayadibi Mahallesi’ndeki binada çalışmalarını yürütüyor.

İzlenme: 6353
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78