• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 22 °C
» »

Boyalıca’ya Ürün Toplama Merkezi

Boyalıca’ya Ürün Toplama Merkezi
Gerçekleştirdiği yatırımlarla Bursa’nın 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak kalkınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Boyalıca bölgesine de ürün toplama merkezi kuruyor.

BOYALICA’YA ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ

Gerçekleştirdiği yatırımlarla Bursa’nın 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak kalkınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Boyalıca bölgesine de ürün toplama merkezi kuruyor. Boyalıca merkezinde projelendirilen ve köylünün ürününü daha iyi fiyatlardan kolay pazarlamasını sağlayacak merkezde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu tür yatırımlardaki tek hedeflerinin üreticinin kazanması olduğunu söyledi.
Başkan Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’la birlikte Boyalıca Mahallesi’nde projelendirilen ürün toplama merkezinde yapılan çalışmaları yerinde denetledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Bursa’da üretimin artması ve üreticinin kazanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Bütünşehir Yasası’yla birlikte 17 ilçenin tamamında faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, köylü ve çiftçinin onlarca yıldır beklediği yatırımları ilçe belediyelerinin desteğiyle bir bir gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Boyalıca’ya kazandırılan ürün toplama merkezinin İznik Gölü’nün kuzeyinde yer alan önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Burada 1500 metrekaresi çatı altı, 500 metrekaresi de bina olmak üzere toplamda 2000 metrekare alanı yeniden düzenliyoruz. İnşaat tamamlandıktan sonra insanımız meyve ve sebzelerini burada toplayacaklar. Ürünlerini burada değerlendirecek, dünya pazarlarında yer bulacaklar. Ham zeytinlerin satışları da burada yapılacak. Burası bölgenin hali niteliğinde olacak” dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir olarak tarım sektöründe yaptıkları yatırımlarda tek hedeflerinin üreticinin daha fazla kazanması ve ürün kalitesinin sağlanması olduğunu belirtti. Boyalıca Ürün Toplama Merkezi’nin de aynı hedef doğrultusunda yapıldığını söyleyen Başkan Altepe, “Yaklaşık 1.5 milyon TL’yi bu iş için harcamış oluyoruz. Boyalıca’ya, gölümüzün kuzeyine ve İznik halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Başkan Altepe’ye ilçe temaslarında eşlik eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, ürün toplama merkezinin yakın zamanda halkın istifadesine sunulacağını açıkladı. Tesisin içerisinde 10 adet bölüm planlandığını ve mekanın büyümeye müsait olduğunu ifade eden Sargın, “Eğer ihtiyaç olursa burayı önümüzdeki yıllarda daha da genişleterek halkımızın hizmetine sunacağız. Belediyecilik anlayışımız gereği tarımda da öncü olmak istiyoruz. Tarım ürünlerinin değerini bulması için Boyalıca, Kaynarca, Tacir ve Mahmudiye’de olduğu gibi bu tür tesislere öncelik veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

İzlenme: 7821
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78