• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İzmir 25 °C

Bu İşin 'Pardon'u 5 Yıl

Bu İşin 'Pardon'u 5 Yıl
Bu hafta için planladığım, farklı ve yüzlerde hoş gülümsemeler oluşturacak yazımı yazamadım, çok üzgünüm. Gelişen olaylar neticesinde maalesef yine siyasi içerikli yazı yazmak zorunda hissediyorum kendimi.

BU İŞİN “PARDON”U 5 YIL…  / Hasan ESER

Bu hafta için planladığım, farklı ve yüzlerde hoş gülümsemeler oluşturacak yazımı yazamadım, çok üzgünüm. Gelişen olaylar neticesinde maalesef yine siyasi içerikli yazı yazmak zorunda hissediyorum kendimi.
 İdeolojinin sözlük anlamına baktığımda, “Siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, estetik düşünceler bütünü.” anlamında açıklamalar yer alıyor. Halk dilinde de muhafazakârlar, demokratlar, liberaller vb. deyimlerle ideoloji sahiplerini ayırmakta mümkün olabiliyor. Genelde yazılarımı yerel konuda yazmaya özen gösterdiğim için yine yaşadığım ilçeye, Foça"ya dönmek istiyorum. İdeoloji kelimesinden yola çıktığımızda Foça yerel iktidarında 5 yıl sonra 25. yılını kutlayacak olan Foça CHP"lileri samimi duygularımla kutluyorum. Foça CHP"de siyaset yapanlar, gerçekten partilerine ve parti ideolojilerine bağlı insanlar, her ne kadar kendi içlerinde fikir ayrılıkları ve parti içinde siyasiler arasında problemler yaşansa dahi son hafta, hatta son gün, bir araya gelerek kenetlenmeyi gerçekten başarıyorlar. Yürekten kutluyorum, lakin ilçemizin sağ görüşlü ideoloji sahiplerine baktığımda maalesef durum tam tersine. CHP çatısı altındaki birlikteliği kendi partilerinde sağlayamayan sağ partilerin Foça"da niçin 20 yıldır başarısız olduğu da  bunun göstergesi…. Aralık ayında yapılan, genişletilmiş CHP toplantısında eski Belediye Başkanımız Sn Nihat Dirim söylediği (oldukça ilgimi çeken) bir söz vardı; “Biz 20 yıldır partimize aday seçtik, rakiplerimiz ise adaylarına parti seçti.” İşte benimde anlatmak istediğim bu.  Foça"nın sağ görüşlü insanlarında, maalesef siyasi parti örgütçülük anlayışı, siyasi ideolojiyi benimseme, belirli bir siyasi çizgide başarılı olsak da, olmasak da partimizde kalırız, siyasi çizgimizden ayrılmayız düşüncesi olmadığı ve tek adam tek lider zihniyetinde siyaset yapıldığı için 4 dönem iktidarda kalmanın avantajlarını iyi koruyan CHP Teşkilatı, her ne kadar iddialara göre taşıma oylarla kazanmış olsa da, sonunda Foça"da tarihi bir zafer kazanmıştır.
Şimdi siz diyorsunuz ki; “Sevgili Eser, bunları neden yazma gereği duydun?” anlatayım efendim. Geçtiğimiz günlerde Foça Çarşısında gezerken Foça AKP"de üst düzey yönetici olan siyasilerle karşılaştım, hepside bayram çocukları gibi hoş giyinmişler, süslenmişler, ellerinde çiçekler, çikolatalar ilgimi çekti. Yanlarına gittim
“Hayırdır, nereye böyle iki dirhem bir çekirdek” diye sordum kendilerine. Bir tanesinden cevap geldi; “Belediye"ye, Başkana tebrike gidiyoruz.” Benim aklıma ilk Bayındır geldi. Öyle ya; İzmir"de AKP bir tek Bayındır ilçesinde kazandı. Ben de; “Geç kaldınız, ne saat gidip geleceksiniz?” dedim, “Yook ya hemen şurası” dediler, o zaman anladım ki Foça Belediyesi"ne gidiyorlar. Elbette yaptıkları fair play anlamında doğru bir davranış olabilir, fakat ben yerel seçim öncesi, CHP"nin Foça"ya yakın bölgelerde yapılan hemen hemen tüm mitinglerine katıldım. Mitinglerde söz alanlar AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan için demediklerini bırakmadılar. Söylediklerini burada tekrarlamaya gerek yok, dediklerini burada tekrar ederek ben köşemde Türkiye Cumhuriyet"inin Başbakan"ına karşı söylenen ağır cümleleri kullanamaya terbiyem müsaade etmez. Ancak ben kazanan CHP"li Belediye Başkanına ve kendisini tebrike gidenlere çok açık ve net cümlelerle hatırlatıyorum: Sevgili siyasetçiler, tebrike gittiğiniz parti seçim öncesi sizin Partinize, Genel Başkanınıza,  adayınıza hatta adayınızın meydanlarda ki iddiasına göre; “AKP"ye oy verenler vatan hainidir” diyenlere siz nasıl olurda tebrike gidersiniz diye? Sizde nasıl bir siyaset felsefesi ve siyasi ideoloji kavramı var anlamında sordum. Gülerek siyasetin gereğinin bu olduğu cevabını verdiler. “Pardon” diyerek ayrıldım yanlarından.. İşte yazımın başında da dediğim gibi Foça"nın sağ"ında ideoloji sahibi olmayan,  yalnız siyaset yapmak ve etiket sahibi olmak için siyaset yapanlar olduğu için aradan 25 değil, 75 yıl geçse de bu kafayla Foça"da CHP"nin elinden bırakın iktidarı almayı, bu dönem büyük zorluklarla meclise giren 3 meclis üyesi sayısı önümüzdeki dönem 1olursa,,, sadece ne ala diyebiliyorum… Neyse bu işin “pardon”u 5 yıl… yoksa 10 yıl mı?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78