• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Bu Kurslar Para Kazandırıyor

Bu Kurslar Para Kazandırıyor
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi, meslek edindirme kursları kapsamında kasa görevlisi ve çocuk bakım elemanı kursları açıyor.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi, meslek edindirme kursları kapsamında kasa görevlisi ve çocuk bakım elemanı kursları açıyor. İş-Kur desteği ile açılan bu kurslara katılan kursiyerlerin sağlık sigortaları İş-Kur tarafından yapılacak ve kursiyerlere günlük 20 TL harçlık verilecek. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler İş-Kur desteği ile istihdam edilecek.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi, her dönem verdiği kurslarla birçok kişiyi meslek sahibi yapmaya devam ediyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, yeni eğitim dönemine ‘Kursunu Seç, Belgeni Al, Geleceğe Yatırım Yap’ sloganı ile başlayan Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi, 38 farklı branşta kurs verecek. 

İş-kur desteği ile açılacak kurslar sayesinde de yüzlerce kursiyer iş sahibi olacak. Kasa Görevlisi ve Çocuk Bakım Elemanı gibi iş garantili kurslar yoğun ilgi görüyor. Hafta içi her gün verilecek olan bu kurslar 1 yıl sürecek. Kurslara 18 yaşını doldurmuş, herhangi bir işte çalışmayan vatandaşlar başvurabilecek. Kurslara katılmak isteyenler Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor.

“HEDEFİMİZ ALİAĞA’NIN YÜZDE 20’SİNE ULAŞMAK”
İş-kur destekli kurslar ile birçok kişiye iş kapısının açılacağını belirten Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Müdürü Fevzi Bayır, 2015-2016 eğitim döneminde 10 bin kişilik kursiyer hedeflerine ulaştıklarını yeni dönemde ise bu rakamı 18 binler civarına çıkartmak istediklerini söyledi. Aliağalıların kurslara her zaman yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Bayır, “Kurum olarak geçen eğitim döneminde 870 civarında kurs açtık. Bu kurslarda 12 bin 445 kursiyer eğitim gördü. Bunlardan 5 bin 736’sı kadın, 6 bin 611’i erkekti. Geçen yılki hedefimizi tutturduk. Bu yılki hedefimiz ise sanayisi ile sürekli gelişen ve yaklaşık 90 bin kişilik nüfusa sahip olan Aliağa’nın yüzde 20’sine ulaşmak. Kurumumuzda usta öğretici ve öğretmen olarak görev alan 120 personelle hizmet vermekteyiz. Her dönem açtığımız kurslara Aliağalıların ilgisi büyük oluyor. Kurslara katılan ve sertifika alan kursiyerlerimiz bu sertifikalar ile piyasada iş bulabiliyorlar. Merkez müdürlüğümüzde verdiğimiz kurslar dışında Yeni Şakran Ceza Evi’ndeki mahkûmlara da mesleki kurslar veriyoruz. Tahliye olan mahkûmlar yine bu sertifikalar sayesinde piyasada istihdam ediliyor” dedi.

EL SANATLARI KURSLARI: Çini-Ahşap, Ebru-Giyim-Mefruşat, KırkYama-Oyalar, Nakış, Deri-kumlama, Mum Yapımı-Takı, Gümüş Kazaz, Hasır Bilezik.

MESLEK KURSLARI: Bilgisayar, Bilgisayarlı Muhasebe, Emlak Danışmanlığı, Arıcılık, Hasta Kabul, Zeytin Budamacılığı, Hızlı Klavye, Kalorifer Ateşçiliği, Auto Cad, Güzellik ve Saç Bakımı, Yiyecek ve İçecek Eğitimi

SOSYAL VE KÜLTÜREL KURSLAR: Bağlama-Gitar, Yabancı Diller, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, Okuma Yazma, Çocuk Bakım Odası, Diksiyon, Aile Eğitimi, Resim, 23 Yaş Üstü Zihinsel Eng.Eğt. Spor, Fotoğrafçılık, Satranç

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI
Mesleki kursların dışında lise mezunlarını da üniversiteye hazırladıklarını belirten Bayır, “Kurum bünyesinde, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hazırlanan lise mezunlarının okul müfredatına ilişkin kazanımlarını tekrarlamayı, eksikliklerini gidermeyi ve bilgilerini zenginleştirmeyi hedefleyen destekleme kursları açıyoruz. Destekleme kurslarına katılmak isteyen lise mezunları 26 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüze başvuru yapabilirler” dedi.

AÇIK LİSE VE AÇIK ORTAOKUL KAYIT İŞLEMLERİ
Açık Lise ve Açık Ortaokul işlem ve kayıtlarının da Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü tarafından yapıldığını sözlerine ekleyen Bayır, “Geçen dönem Açık Lise için bin 300 kişi, Açık Ortaokul için ise 520 kişi kurumumuza müracaat etti. Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri şuanda devam ediyor. Bununla ilgili ders kitapları da yine kurumumuz tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Vatandaşlarımız kayıt tarihleri ve diğer kurslarımızla ilgili duyuruları resmi internet sayfamızdan ve sosyal medya hesabımızdan takip edebilirler” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78