• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C
» »

Bursa Büyükşehir’den Hayata Bağlayacak Destek

Bursa Büyükşehir’den Hayata Bağlayacak Destek
Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşın mağduru olan mazlumlara her fırsatta yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, Biz Ümmetiz Platformu tarafından organize edilen ‘bir ambulans bin yaşam’ projesine 10 ambulans alarak destek verdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYATA BAĞLAYACAK DESTEK

Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşın mağduru olan mazlumlara her fırsatta yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, Biz Ümmetiz Platformu tarafından organize edilen ‘bir ambulans bin yaşam’ projesine 10 ambulans alarak destek verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 10 ambulansın da aralarında bulunduğu 24 ambulans, Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve AFAD denetiminde Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, savaşın başladığı ilk günden buyana bölgeden gelen talepler doğrultusunda hayırseverlerin de desteğiyle Suriye’ye yüzlerce TIR yardım malzemesi gönderdikleri belirterek, ambulans desteğiyle de hayati önem taşıyan bir sorunun da çözüme kavuşacağını söyledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, gerek Osmanlı coğrafyasında gerekse komşu ülkelerde yaşanan doğal afetlerde kent dinamiklerini harekete geçirerek yardım seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Suriye’ye yapılan yardımlara ambulans desteğini de ekledi. Bölgede en önemli sıkıntının ilaç ve ambulans olması üzere Biz Ümmetiz Platformu tarafından başlatılan ‘Bir ambulans bin yaşam’ projesine kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, hayırseverlerin katkılarıyla 10 adet ambulans alarak projeye katkı sağladı. Tamir ve bakımının Suriye’de kolaylıkla yapılması için özellikle belirlenen modeller yurt dışından temin edilirken, kampanyanın ilk partisi olan toplam 24 ambulans, İstanbul’dan Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısına hareket etti. Sağlık Bakanlığı, Kızılay, AFAD ve Avrasya Vakfı’nın kontrolünde Suriye’ye ulaştırılacak.

ZULÜM BİTENE KADAR YARDIM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye’de 6 yıldır zulüm, kan ve gözyaşının durmadığını, bu savaşta Türkiye’nin dost ve kardeş mazlum Suriye halkının her zaman yanında olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadar bölgeye yüzlerce yardım tırı gönderdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Gıda, giyecek, temizlik malzemesi, ısınma gereçleri başta olmak üzere bölgeden ne gibi talepler geldiğiyle yardım etmeye çalıştı. AK Parti Bursa Gençlik Kolları da geçtiğimiz yıl bölgede incelemelerde bulunmuş ve en fazla ilaç ve ambulans sıkıntısı yaşandığını söylemişti. Ancak ambulansların ihtiyaç duyulduğunda bakım ve tamirlerinin Suriye’de kolaylıkla yapılabilmesi için özel marka ve model talepleri vardı. AFAD, Kızılay ve Avrasya Vakfı’yla yaptığımız çalışmalarda bu ambulanslar Avrupa’dan temin edildi. 10 tanesinin Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever katkılarıyla aldığı toplam 24 ambulans, Suriye’ye doğru yola çıktı. Bu ambulanslar
Suriye’nin her köşesinde hizmet verecek. Tek temennimiz kan ve gözyaşının bir an önce durması. Bu zulüm bitene kadar bizim yardımlarımız da sürecek” dedi.

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli de daha önce yine Büyükşehir ¬Belediyesi’nin destekleriyle bölgeye 2 tır ilaç gönderildiğini belirterek, 10 ambulans alınması noktasındaki desteği nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

AFAD, Kızılay ve Avrasya Vakfı gözetiminde Hatay Cilvegözü Sınır Kapısına doğru yola çıkan ambulanslar, buradan Suriye’ye geçerek hemen hizmet vermeye başlayacak.

 

İzlenme: 7587
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78