• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir Bütçesinde Rekor Gerçekleşme

Büyükşehir Bütçesinde Rekor Gerçekleşme
ALİAĞA HABER / Büyükşehir Bütçesinde Rekor Gerçekleşme

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDE REKOR GERÇEKLEŞME

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı denetim ve faaliyet raporları okundu ve oylandı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin gelir bütçesi yüzde 101,9 olarak gerçekleşirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bütçemizi ne kadar doğru yaptığımızı bu rakamlar da gösteriyor” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında, Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis gündem maddeleri arasında denetim komisyonu raporunun okunması da vardı. Denetim Komisyonu Başkanı İsmail Parmaksız, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bütçe gerçekleşme oranın yüzde 101,93; MASKİ Genel Müdürlüğü bütçe gerçekleşme oranının da yüzde 95 bütçe gerçekleşmesi sağladığını söyledi. Parmaksız, komisyonun çalışmaları sırasında kendilerine destek olan daire başkanlıkları ve personellerine de teşekkür etti.

“YİNE BİRİNCİ OLACAĞIZ”

Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015 mali yılında bütçe gerçekleşmesi açısından 30 büyükşehir belediyesi arasında birinci seçildiklerini hatırlattı. Başkan Ergün, “2015 bütçe performans kriterlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi 30 büyükşehir arasından birinci oldu. Gelirde yüzde 101,9; giderde de 103,9 gerçekleşme var. Sadece 50 milyon TL Fen İşleri bütçesini arttırmış. Sağlık İşlerinde 9 milyonluk artış var. Üçüncü artış da ulaşım hizmetlerinde olmuş. Sadece bu 3 kalem aşağı yukarı 90 milyon fark olarak ortadadır. 2016 hedefimiz de yine 30 büyükşehir içinden yine birinciliği bırakmayacağız diye düşünüyorum. Demek ki bütçenin ne kadar doğru yapıldığını bu rakamlar da net bir şekilde gösteriyor” dedi.

FAALİYET RAPORU GEÇTİ

Mecliste Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Bu maddede mevzuat gereği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, koltuğunu Meclis 1. Başkanvekili Zülfikar Gürcan'a devretti. Meclis grup başkanvekillerinin gruplar adına söz almasının ardından yapılan oylamada, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılı faaliyet raporu, AK Parti Grubu'nun çekimser oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi. Tüm maddelerin oylanmasının ardından 10 Mayıs Salı günü, saat 18.00'de toplanmak üzere birleşime son verildi./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78