• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İzmir 16 °C

Büyükşehir’den Salihlili Üreticilere Bal Gibi Destek

Büyükşehir’den Salihlili Üreticilere Bal Gibi Destek
MANİSA Büyükşehir Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Salihlili üreticilere ana arı dağıtımı gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SALİHLİLİ ÜRETİCİLERE BAL GİBİ DESTEK

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Salihlili üreticilere ana arı dağıtımı gerçekleştirdi. Üreticiler kendilerine sağlanan destek nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla, Salihli'de arıcılık sektöründeki üreticilere kucak açtı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçede 74 üreticiye ana arı dağıtarak destekte bulundu. Salihli Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen dağıtım törenine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Cevdet Zurnacı ve Osman Vural, Salihli Koordinasyon Şube Müdürü Ali Rıza Ünveren, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, şube müdürleri ve Salihlili arı üreticileri katıldı.

175 ARICIYA 875 ANA ARI

Tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak önemli projeler geliştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı,"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları ile bal üreticilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz ay ilçemizde 41 üreticimize ana arı dağıtmıştık. Bugünde 74 üreticimize beşer ana arı dağıtarak destekte bulunuyoruz. Bunun yanı sıra Turgutlu ilçemizde de 60 bal üreticimize 5'er ana arı dağıttık. Bugüne kadar 175 arıcımıza 875 adet ana arı dağıtımında bulunduk. Üreticilerimizden gelen diğer talepleri de dikkate alıyor, sağlanabilecek alternatif destekler üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İŞBİRLİĞİYLE SALİHLİ HİZMETE DOYACAK

Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde Salihli'de güzel projelerin bir bir hayata geçtiğini belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise,"Arıcılarımıza sağlanan bu güzel destek için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. Arıcılarımızın ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

ÜRETİCİ DESTEKTEN ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca da, Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere sağlanan bu desteğin önemine değindi. Karaca, ”Çevre illerden birçok üretici, sağlanan bu destekten övgüyle bahsediyor. Bu tür destekleri kendileri de talep ediyor” ifadelerinde bulundu. Karaca daha sonra ana arının kovanlara yerleştirilmesi hakkında bilgi verdi, üreticilerin sorularını yanıtladı.

BAL ÜRETİCİLERİNDEN BAŞKAN ERGÜN’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan destek nedeniyle bal üreticileri memnuniyetini ifade etti. Verilen ana arı desteği için bal üreticisi Muhittin Çelebi teşekkürlerini ileterek, desteklerin devamını temenni etti. Bir başka bal üreticisi Cahit Özgür Seymen ise, ”Normalde ana arı üretimi çok fazla yapılmadığı için elimizdeki kolinlerde yaşlı arılar bulunmaktaydı. Verilen arılarla birlikte kolinleri gençleştirmiş bulunmaktayız. Teşekkür ederiz” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78