• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Çaltılıdere’de ‘Uçurtma Şenliği’

Çaltılıdere’de ‘Uçurtma Şenliği’
Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 8.’si yapıldı.

 

ÇALTILIDERE’DE ‘UÇURTMA ŞENLİĞİ’ 

Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 8.’si yapıldı. Çaltılıdere Mahallesi havuzbaşı piknik alanında gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde, rengârenk uçurtmalar Çaltılıdere semalarını süsledi.

Şenlik, çocuklar kadar yetişkinler tarafından da büyük ilgi gördü. Eğlenceli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılara dağıtılan uçurtmalar izdihama yol açtı.
Güzel havanın tadını çıkartan katılımcılar, unutamayacakları bir gün geçirdi. Gün boyu devam eden etkinlikte gökyüzünde 500 adet uçurtma uçtu.
 
Katılımın yoğun olduğu şenliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şenlik alanında Aliağalı vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcılarla tek tek selamlaştı. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Acar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Uçurtma etkinliğinin yanı sıra vatandaşlara köy halkı tarafından hazırlanan etli nohut, pilav, turşu, lokma ve ayran ikram edildi. Ayrıca yine uçurtma şenliği kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

“ŞENLİĞİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ”
Çaltılıdere Mahallesi’nin tanıtımına katkı sunmak amacı ile her yıl geleneksel olarak uçurtma şenliği düzenlendiklerini belirten Mahalle Muhtarı Selahattin Yıldız, “Şenliğimizi her sene mayıs ayının son haftasında orta dereceli okullarla birlikte düzenliyoruz. Halkımızın kaynaşmasını da sağlayan bu şenlikte misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunduk. Bundan sonraki yıllarda da bu şenliğimizi devam ettireceğiz. Artık geleneksel hale gelen bu şenliğimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78