• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İzmir 25 °C

ÇED Onayı Müjde Değil Ancak Özür Olur

ÇED Onayı Müjde Değil Ancak Özür Olur
AKP İzmir il başkanı Bülent Delican'ın , Körfez Projesine ÇED onayının verildiğini basın toplantısıyla açıklamasın ardından, CHP'den ilk tepki CHP İzmir il başkanı Alaattin Yüksel'den geldi

ÇED ONAYI MÜJDE DEĞİL ANCAK ÖZÜR OLUR

AKP İzmir il başkanı Bülent Delican'ın , Körfez Projesine ÇED onayının verildiğini basın toplantısıyla açıklamasın ardından,  CHP'den ilk tepki CHP İzmir il başkanı Alaattin Yüksel'den geldi. Yüksel " Bu müjde değil, olsa olsa AKP'nin İzmir'den özür dilemesidir" dedi.

Yüzülebilir Körfez projesinin 3 yıla yakın süredir Ankara'da bekleyen ÇED raporuna onay verildiğinin açıklanması üzerine, CHP İzmir il başkanı Alaattin Yüksel'de bir açıklama yaptı. Açıklamasında ÇED onayının verilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirten Yüksel, AKP İzmir il başkanı Bülent Delican'ın açıklamalarına da yanıt verdi. Yüksel şunları ifade etti.

3 BUÇUK YIL SONRA GELDİ, TEŞEKKÜR EDERİZ

Yüzülebilir Körfez Projesinin ÇED onayının verildiğini AKP İzmir il başkanı Sayın Delican'ın açıklamalarından öğrendik. Her ne kadar henüz bu konuda İzmir büyükşehir belediyemize herhangi bir onay ulaşmasa da, Sayın Delican'ın sözlerine bakarak, ÇED  onayının verildiğini varsayıyoruz. Onay verildiyse bu önemli bir gelişme. Demek ki hükümet, 5 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından projelendirilen "Yüzülebilir Körfez Projesine", ÇED onayı beklediği 3 buçuk  yılın sonunda engel olmaktan vazgeçti. Bu bağlamda İzmir'e  3 buçuk yıl kaybettirilmiş olsa da, sonunda bu onayı almak elbette önemli. Bu işte emeği geçen kim varsa teşekkür ederiz.

ANKARA'DA YILLARDIR BAKLETENLER HİCAP DUYSUN

AKP il başkanı Delican'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik "Hicap duymuştur" sözlerine de değinen Yüksel "Sayın Delican sözüm ona İzmir'e bir müjde açıklamış. Bu açıklamalar, proje 3 yıla yakın bekletilmeden önce yapılsaydı bir müjde olurdu. Bunca yıl sonra AKP iktidarının İzmir'e lütfettiği ÇED onayı, bir müjde değil, olsa olsa AKP'nin İzmir'den özür dilemesi olur. Sayın mevkidaşım büyükşehir belediye başkanımızın bu onaydan hicap duyacağını söylemiş. Doğrusu bunu İzmirliler gibi bizde yadırgadık. Sayın Kocaoğlu, gecesini gündüze katarak bu projeyi hayata geçirmeye çalıştığı  için mi ?, yoksa Ankara'da bu projenin tamamen siyasi nedenlerle engellenmesine karşı çıktığı, mücadele ettiği için mi ?, yoksa İzmirlinin hakkını savunduğu  için mi ?, hicap duyacak.  Hicap duyacak birileri varsa bellidir. Projeyi Ankara'da yılardır bekletenler,  İzmir'in gelişmesinin önünde engel olanlar, her fırsatta İzmir'e hak etmediği yakıştırmalara yapanlar, hicap duymalıdır.

GERGİNLİĞİN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIZ

Alaattin Yüksel, AKP il başkanının güzel bir haber verirken bile, İzmir'de  gerginlik yaratmaya çalıştığını söyleyerek "Sayın Delican, tüm bu durumlara rağmen güzel bir haber vermiştir. Ama bu haberi verirken bile AKP'nin alıştığımız kavgacı, tartışmacı, suçlayıcı tavrını ortaya koymuştur.Sayın il başkanı aslında, AKP'nin İzmir'e "özrü" niteliğindeki bu onayı bile, yeni tartışmalar, gerginlikler yaratacak şekilde duyurarak İzmir'de yeni bir gerilim yaratmaya çalışmıştır. Ancak biz bu gerginliğin bir parçası olma niyetinde değiliz. Umuyoruz ki, ÇED onayı aslında ilk olarak bildirilmesi ve gönderilmesi gereken Büyükşehir belediyemize ulaşır ve İzmirliler artık daha fazla bekletilmeden, Dünya'nın en büyük çevre projesinin başladığına ve tamamlandığına şahit olur." dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78