• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İzmir 27 °C

Çeşmeden KANSER Akmayacak

Çeşmeden KANSER Akmayacak
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. Bu son projeyle Aliağa, Büyükşehir sınırlarına dahil edilmesinden sonra, sadece İZSU’dan topl

Çeşmelerden kanser Akmayacak

ALİAĞA İÇESUYU HATTI YENİLENİYOR ASBESTLİ KANSEROJEN BORULAR SÖKÜLÜYOR

İZSU’DAN ALİAĞA’YA TARİHİ YATIRIM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6.8 milyon liralık yatırımla Aliağa’nın içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. Bu son projeyle Aliağa, Büyükşehir sınırlarına dahil edilmesinden sonra, sadece İZSU’dan toplam 25.5 milyon liralık yatırım almış olacak.

Büyük çoğunluğu merkez dışındaki bölgelerde olmak üzere, 8 yılda 1347 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeyerek ilçe, mahalle ve köyleri sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında da hız kesmedi. 2011 yılında İZSU’nun yatırımlarına Menemen merkez ve Urla merkezdeki içme suyu yatırımları damgasını vururken, 2012 yılında da gözler Aliağa’ya çevrildi. Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra pek çok hizmetin götürüldüğü ilçede şimdi de içme suyu şebekesi baştan sona yenileniyor. 30 – 35 yıllık hatların yenilenmesi ile Aliağa’nın en önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacak. İlçeye 6 milyon 793 bin liralık yatırımla yaklaşık 150 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşenecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak şebeke yenileme çalışmaları, 2014 yılının Eylül ayında tamamlanacak. Bu son projeyle Aliağa, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinden sonra,  sadece İZSU’dan toplam 25.5 milyon liralık yatırım almış olacak.

Aliağa’nın Güzelhisar, Çıtak ve Karakuzu köylerinde de şebeke yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, işin kapsamında 3 adet su deposunun de yenileneceğini bildirdi. Hatların yenilenmesi ile su kayıplarının da büyük oranda önüne geçilecek.

İZSU Aliağa’da neler yaptı?

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2007 ile 2012 yılları arasında Aliağa’da gerçekleştirdiği yatırım tutarı 25 milyon 582 bin liraya ulaştı. Bu yatırımlardan bazıları şöyle: "3 milyon liralık yatırımla 58 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi yenilendi. Hacıömerli Köyü’ne yeni şebeke döşendi. 7 milyon 154 bin liralık yatırımla ilçenin en önemli alt yapı sorunu çözülerek arıtma tesisi kuruldu. 6 adet yeni su kuyusu açıldı, mevcut kuyulara motopomp ve elektrik temin edildi. Bozköy, Yukarı Şehit Kemal Köyü, Samurlu köyüne arsenik arıtım ünitesi kuruldu. Helvacı’ya 1 milyon 340 bin liralık yatırımla yeni şebeke döşendi. 1 milyon 942 bin liralık yatırımla dere yatakları düzenlendi. Çıtak, Güzelhisar ve Karakuzu köylerine 610 bin liralık yatırımla 27 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78