• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İzmir 14 °C
» »

Cezaevinde El Emeği Göz Nuru Üretim

Cezaevinde El Emeği Göz Nuru Üretim
Adalet Bakanlığı İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklular, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda hem el becerisi ve meslek öğreniyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

Adalet Bakanlığı İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklular, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda hem el becerisi ve meslek öğreniyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

 Aliağa’da, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklu kadınların kendi becerileri ile yaptığı birbirinden güzel yağlı boya resimleri görücüye çıktı. Yağlı boya resimlerin yanı sıra kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru el işi ürünler de davetlilerin beğenisine sunuldu.

 Aliağa Ticaret Odası M.Ender Özer Seminer Salonu’ndaki serginin açılışına; Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Ceza İnfaz Kurumları Sorumlusu Savcı Güneş Okur, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis Orhan, Çocuk ve Gençli Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temur, Kadın Cezaevi Müdürü Hüseyin Kara, 2’no T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bülent Başar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Müdürü Fevzi Bayır, Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı. Sergiye katılan protokol üyeleri serginin açılışını yaptıktan sonra hükümlü ve tutuklu kadınların iş ve meslek kurslarında ürettikleri ürünleri incelediler.

“KADINLARIMIZA MESLEK KAZANDIRIYORUZ”

Amaçlarının tutuklu ve hükümlü kadınları topluma kazandırmak olduğunu söyleyen İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Afet Haznedaroğlu, “Tutuklu hükümlüler koğuşlarında bulundukları zaman sorunlarına biraz daha sorun ekliyorlar. Dertleri biraz daha çoğalıyor çünkü dört duvar arasında kalıyorlar. Bizim amacımız da onları koğuşlarından dışarıya çıkartmak. Bir eğitim katımız var ve bu eğitim katında çok sayıda kursumuz var. Kursiyerlerimiz kurslara günde 8 saat katılarak günlerini kurslarda geçiriyorlar. Dışarıdan gelen bir öğretmenle buluşmuş oluyorlar, diğer tutuklu hükümlülerle farklı bir ortamda buluşmuş oluyorlar. Bu da onları moral motivasyon yönünden çok destekliyor. Bunun dışında iş ve meslek öğreniyorlar. Herhangi bir konuda sosyalite kazanmış oluyorlar. Böylelikle sorunları biraz daha azalmış oluyor. Bunun yanında sertifika sahibi oluyorlar. Kadınlar toplumumuzda hala daha yeterince yer bulamıyor. Birçok kadının mesleği hazır değil. Biz burada kadına meslek kazandırarak onları dışarıya hazırlıyoruz. Buradaki ürünler beş gün boyunca satışta olacak ve elde edilen gelir Ankara’da iş yurtları hesabına aktarılacak” dedi.

 “TUTUKLU HÜKÜMLÜLERİN MESLEK KAZANIMLARINA KATKIDA BULUNUYORUZ”

Cezaevinde açılan iş ve meslek kurslarına usta öğretici desteği verdiklerini belirten Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Bayır ise, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucunda cezaevinde açılan kurslarda eğitici görevlendiriyoruz. Böylelikle oradaki tutuklu hükümlülerin meslek kazanımlarına katkıda bulunuyoruz."

İzlenme: 7751
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78