• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İzmir 19 °C

Çiftçi Kayıt Sistemi (Çks) Son Başvuru Süresi 31 Aralık

Çiftçi Kayıt Sistemi (Çks)  Son Başvuru Süresi 31 Aralık
Çiftçi Kayıt Sisteminde yeni dönem 1 Eylül itibariyle başladı. 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek başvuru süresinde artık çiftçiler kayıtlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yenileyebiliyor.

Çiftçi Kayıt Sisteminde yeni dönem 1 Eylül itibariyle başladı. 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek başvuru süresinde artık çiftçiler kayıtlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yenileyebiliyor.

Üreticinin yoğun çalışma temposunda işini kolaylaştırmaya dönük dijital dönüşüm hamlelerine büyük önem veren Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) e-Devlet üzerinden başvuruları yapabilmelerini sağlayarak tarımla teknolojiyi buluşturma yolunda büyük bir adım daha attı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle Çiftçi Kayıtları için ilk kayıtlar tarım arazisinin bulunduğu İl/ilçe Müdürlüğünden yapabilecek, daha önce ÇKS kaydı olan çiftçiler ise e-Devlet Kapısı üzerinden ürün yenileme, güncelleme gibi işlemlerini yapılabilecekler.

Sistemle ilgili açıklama yapan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, 1 Eylül itibariyle başlayan yeni dönemle İzmir ilinde 3 bin 118 başvurunun e-Devlet Kapısı üzerinden alındığını ve tamamlandığını, toplamda 19 bin 329 üreticinin ÇKS sistemine kaydedildiğini belirtti. Özen “Geçmiş yıllarda 10 ay olan müracaat süresi bu sene sistemdeki yenilemeyle birlikte 4 aya indirilmiştir. Bu süre içerisinde üreticilerimizin güncellemelerini ve yeni kayıtlarını yaptırmaları oldukça önemlidir. Ayrıca çiftçilerimizin üretim yılı desteklemelerinden ve Bakanlığımız hibe programlarından yararlanabilmeleri için de ÇKS başvurularını mutlaka 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir” dedi.

Çiftçiler e-Devlet uygulaması üzerinden ÇKS'ye başvuru esnasında aşağıdaki süreçleri takip ederek kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilirler.

E-Devlet Üzerinden Çks'ye Kayıt Aşamaları:

Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır. Aydınlatma metni okunur ve aşağıda bulunan 'Onaylıyorum' kutusu işaretlenerek 'Devam Et' butonuna tıklanır. Açılan sayfada ÇKS sistemindeki kayıtlı bilgiler görüntülenir ve iletişim bilgileri kontrol edilir. İhtiyaç halinde bu ekran güncellenir. Kayıtlı araziler görüntülenir ve gerekirse ürün bilgileri 'Ürün Bilgisi Değiştir' butonu ile güncellenir. Son ekranda başvuruya ait tüm bilgiler görüntülenir. Başvuruya ait ilk destek ödemesinden mahsup edilecek başvuru ücreti görüntülenerek onaylanır ve başvuru tamamlanır. Tamamlanan başvuruları görüntülemek için 'Başvuru Listesi' butonuna tıklanır. Başvuruların listelendiği ekrandaki 'Başvuru Durumu' sütununda başvurunun durumu görüntülenebilir. Tamamlanan başvurular İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin değerlendirilmesi aşamasına geçer.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78