• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C

Çocuğunuzun Sağlığı İçin Kararı Başkaları Vermesin

Çocuğunuzun Sağlığı İçin Kararı Başkaları Vermesin
ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI İÇİN KARARI BAŞKALARI VERMESİN

Kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılan kordon kanının önemini anlatmak için Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler düzenleyen Yaşam Bankası, son toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.  ‘Kolay Doğum Semineri’nde konuşan Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, “Doğumdan önce mutlaka kordon kanı ile ilgili bilgi alın. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kararını, anne ve baba olarak sizler verin. Çocuğunuzun sağlığı için sizin yerinize başkaları karar vermesin. Bilgi eksikliği yüzünden çocuğunuz ve kardeşleri ileride oluşabilecek hastalıkların tedavisinde etkin bir tedavi seçeneğinden mahrum kalmasın” dedi.

Doğum, insan hayatındaki en önemli olaylardan biri. Zorlu geçen hamilelik sürecinin ardından kucağa alınan bebek ise en büyük armağan. Bebeğini en sağlıklı şekilde büyütmek isteyen anneler için alınacak ilk ve en önemli karar, bebeğinin kordon kanını saklamak.  Çünkü kordon kanı günümüzde kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Ve kordon kanı alma işlemi sadece doğum sırasında yapılabildiği için de bu kararın telafisi yok. 

80 MİLYONDA 30 BİN
Kordon kanının saklanması bu kadar önemli ve hayat kurtarıcıyken acaba Türkiye’de bu konuya gereken ilgi gösteriliyor mu? 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’de kordon kanı konusunda farkındalık her geçen gün artsa da, sadece 30 bin bebeğin kordon kanı saklanıyor. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası, bu durumu değiştirmek için 14 yıldır yoğun bir faaliyet gösteriyor. Yaşam Bankası, Türkiye’de kordon kanı konusundaki farkındalığı artırmak, saklama oranını yükseltmek için her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında etkinlikler ve eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktorlar, doğum koçu, hamile ve yoga eğitmenleriyle buluşturuyor.

KOLAY DOĞUM İÇİN DOĞRU NEFES
Yaşam Bankası 2 Haziran Cuma günü, İstanbul Suadiye’deki Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde Yoga Eğitmeni Zeynep Gözübüyük ile ‘Kolay Doğum Semineri’ konulu gebe eğitimini gerçekleştirdi. Zeynep Gözübüyük, doğru nefes teknikleri, bebeğin kolay doğması için doğru oturuş ve dinlenme pozisyonlarını anlattı, egzersizleri yaptırdı. Gözübüyük’ün nefes teknikleri ile ilgili de rahatlama ve sancıyı azaltma egzersizleri katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, eğitimin başında kordon kanı ve dokusu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

BİLGİ EKSİKLİĞİ OLMASIN
Serdar Burku, katılımcı anne adaylarının ilgi ve desteğinin her geçen gün artmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kordan kanının çok önemli olduğunu vurgulayan Serdar Burku şunları söyledi: “Erişilebilir kök hücre içeriği açısından kordon kanı en verimli kaynak. Bizler bu tür toplantılarda bu kaynağın nasıl alınacağını ve saklanacağı hakkında bilgi veriyoruz. Ailelere en büyük tavsiyem; doğumdan önce mutlaka kordon kanı ile ilgili doktorunuzdan bilgi alın. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kararını, karı koca olarak siz verin. Çocuğunuzun sağlığı için sizin yerinize başkaları karar vermesin. En önemlisi de bilgi eksikliği yüzünden kordon kanını saklatmadığınız takdirde, çocuğunuz ve kardeşleri, ileride oluşabilecek hastalıkların tedavisinden yoksun kalmasın.” // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78