• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Dev Korodan Muhteşem Konser

Dev Korodan Muhteşem Konser
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği (TSM) korosu, kültür ve sanat etkinlikler
ASEV TSM KOROSU ‘ÖDÜLLÜ ŞARKILAR’I SESLENDİRDİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Kültür ve sanatı gelişmişliğin en önemli unsurlarından biri olarak benimseyen Aliağa Belediyesi, bu alandaki faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği (TSM) korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 'Ödüllü Şarkılar' konseri ile Aliağalılara unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu.
 
PERFORMANSLARI İLE MEST ETTİLER
Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde ödüllü şarkıları büyük bir profesyonellikle seslendiren TSM korosu üyeleri performansları ile dinleyenleri mest etti. 
 
Şef Barış Doğan yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde 10, ikinci bölümünde ise 12 parça koro ve solo halinde seslendirildi. 80 kişilik dev koronun repertuarı; kürdili hicazkar, segah, uşşak, aşkefza, rast ve nihavend makamlarından oluştu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan koronun şarkılarına sanatseverler de sık sık eşlik etti. 
 
Yoğun ilgi gören konserin ilk bölümünde; Ömrümüzün Baharı, Kalbimi Kıra Kıra,  Biz Ayrılamayız, Duydum ki Unutmuşsun, Sen Nisansın Daha, Kapat Gözlerini, Şarkılara Sordum, Vurgun, Gitmesin Gözlerinden, Aşk Bu Değil Mi, ikinci bölümde ise; Manolyam, Gençliğe Veda, Rüyalarım Olmasa, Güz Gülleri, Ayrıldık İşte Ne Oldu Sanki, Oldu mu Oldu mu Oldu mu Ya, Gülünçe Gözlerinin İçi Gülüyor, Yıllar Yorgun Ben Yorgun, Büyüleyen Gözlerine, Gel Gönlümü Yerden Yere, Affetmem Asla Seni, Son Mektup adlı parçalar seslendirildi.
 
15 KİŞİLİK ENSTRÜMAN EKİBİ KOROYA EŞLİK ETTİ
Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 15 kişilik enstrüman ekibi de koroya eşlik etti. Kemanda Nurdan Tezel, Onur Soysal, Manolya Şensesli, çelloda Seher Erkan, uddan Maruf Alaskan, klarnette İlgin Kavalcı, Nafi Efe, kanunda Ergün Karadağ, Sedat Güneri, klasik kemençede Beril Çakmakoğlu, akordeonda Salih Sütoğlu, klavyede Ahmet Ömer Özkan, ritimde Mustafa Şekerli, Başar Sezgi ve Arslan Gürsoy yer aldı.   
 
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Türk Sanat Müziği’nin eşsiz parçalarının seslendirildiği gece de TSM korosu sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Uzun süre unutulmayacak olan konserin sonunda Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, koro şefi Barış Doğan’a teşekkür çiçeği takdim etti.
 
DOĞAN: BU KONSER İÇİN UZUNCA BİR SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ
Gecikmişte olsa bir kış konseri ile müzikseverlerin karşısına çıkmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden koro şefi Barış Doğan, “Çeşitli gazete ve dergilerden ödül almış, yılın şarkıları seçilmiş, özel besteciler tarafından hazırlanmış şarkıların bir araya getirilmesi ile ortaya çıkan bu repertuarı Aliağalı müzik severler için hazırladık. Bu konser için uzunca bir süredir çalışıyoruz. Korodaki herkes büyük bir özveride bulunarak çalışmalara katıldılar” dedi. 
 
YEŞİLÇAM MÜZİKLERİNDEN OLUŞAN BİR REPERTUARLA SAHNE ALACAĞIZ
Yaz ayında açık hava tiyatrosunda bir yaz konseri vereceklerini de belirten Doğan, “Yaz ayı konserinde herkesin hayatına bir şekilde dokunmuş Yeşilçam müziklerinden oluşan bir repertuarla sahne alacağız” dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78