• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İzmir 14 °C

Diş Eti Estetiği İle Artık Daha Rahat Gülümseyebilirsiniz

Diş Eti Estetiği İle Artık Daha Rahat Gülümseyebilirsiniz
Sadece dişlerinizin değil, diş etinizin de nasıl göründüğü önemli. Gülümserken diş etleriniz gülüşünüze gölge mi düşürüyor?

DİŞ ETİ ESTETİĞİ İLE ARTIK DAHA RAHAT GÜLÜMSEYEBİLİRSİNİZ

Sadece dişlerinizin değil, diş etinizin de nasıl göründüğü önemli. Gülümserken diş etleriniz gülüşünüze gölge mi düşürüyor? Estetikte birçok alanda uygulanan botoks mucizesi, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan diş etlerinin güzel görünmesi konusunda da harikalar yaratıyor. Diş estetiğindeki önemli gelişmelerle birlikte çevre dokulara uygulanan “pembe estetik” (diş eti estetiği) konusundaki beklentiler de değişti. Özellikle üst çene bölgesindeki diş etlerinizin görüntüsü gülüşünüze ve dolayısıyla da güzelliğinize gölge düşürebilir. Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında yer alan pembe estetik sayesinde, artık diş etleriniz gülüşünüze gölge düşüremeyecek. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, diş etlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında merak edilenler hakkında bilgi veriyor.

“PEMBE ESTETİK” NEDİR?

Diş etleri gülüş esnasındaki en önemli kriterlerden biridir. Estetik bir gülümsemenin yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün olduğuna dikkat çekmek gerekir. Estetik dişeti uygulamalarının pembe estetik olarak tanımlanabiliriz. “Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar”, göze hoş gelen, uyumlu ve temiz bir gülüş sağlamanın ilk adımı diş ve dişeti uyumunu sağlamaktır. Ağrısız sızısız pembe estetik Pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleridir. Elbette bu durumu düzeltmeden estetik bir diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkânsızdır.

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan ve “Gingivoplasti” adı verilen küçük bir operasyon ile bu tıp fazla görünen ya da asimetrik seviyedeki dişetlerini düzeltmek mümkündür. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Laminate Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.

 BOTOKS UYGULAMASI NASIL KULLANILIYOR?

Estetikte birçok alanda uygulanan botoks mucizesi, pembe estetikte şu şekilde uygulanıyor; yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düşüyor ve diş etleri görünmüyor. Dr. Kışlaoğlu, elbette burada önemli olanın, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak

DİŞETİ ÇEKİLMELERİ HANGİ SEBEPLERLE OLUYOR VE NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?

Diş eti çekilmesi güzel bir gülüşe gölge düşürürken, dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı denilen bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar. Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar, şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler, bu durum dişeti çekilmelerine ve diş çürüklerine sebep olabilir. Sağlıklı diş etleri açık pembe renkte olur, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış diş etleri, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünüme sahiptir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78