• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 26 °C

EÇEV'den Mehmet Saka Ziyareti

EÇEV'den Mehmet Saka Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Yaşar Üniversitesi’nde düzenlediği 9.yenilikçi, yaratıcı öğretmen seminerine, Mehmet Saka İlköğretim Okulu Öğretmenlerinin gösterdiği yoğun ilgi üzerine EÇEV Aliağa’ya gelerek okulu ziyaret

EÇEV’DEN MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU’NA ZİYARET

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ŞENOL GÖK / Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Yaşar Üniversitesi’nde düzenlediği 9.yenilikçi, yaratıcı öğretmen seminerine, Mehmet Saka İlköğretim Okulu Öğretmenlerinin gösterdiği yoğun ilgi üzerine EÇEV Aliağa’ya gelerek okulu ziyaret etti. Ziyarete EÇEV  Genel Koordinadötörü  Şahizer Telli,Türk edebiyat dünyası yazarlarından Hacer Kılcıoğlu ve psikolog Kevser Özelbüken  katıldı.

Derneğin kuruluş amacını burs verdiği öğrencileri sosyal yaşama hazırlayan eğitim misyonunun yanında iki eğitim merkezi ile her gün yüzlerce öğrenciye eğitimdeki fırsat eşitsizliğini en aza indirmek amacıyla farklı dersler vermek olarak olarak açıklayan EÇEV  Genel Koordinadötörü  Şahizer Telli “İzmir'de gerçekleştirmiş olduğumuz  seminere Mehmet Saka ailesi olarak güzel bir katılım gerçekleştirdiler. Bu Ege Çağdaş Eğitim Vakfı  olarak bizim çok hoşumuza gitti. Bizde bu gün buraya bunun bir karşılığı olarak ziyarete geldik. Hem ziyaret edelim hem de okulun öğrencilerine yeni başlatmış olduğumuz öykü ile eğitim programı, geri dönüşüm ile bilgi vermek ve ergen velisi annesi babası olmak ne demektir? gibi konuları da burada paylaşmak istedik.Böylelikle ziyaretimizi anlamlı hale getirmiş oluruz diye düşündük.Ayrıca Okul müdürümüz Turgay Ceylan'ın bu gibi konularda katılımcı olması ise bizlere ayrı bir güven verdi. Umarım gelecek eğitim ve öğretim yılında okulumuzda hep birlikte yeni çalışmalara imza atarız. Bizler vakıf olarak bu okulu çok sevdik. Bu ziyaretimizde tamamen bizlerin yanında gönüllü olarak bulunan bir psikologumuz ve yazarımızda var. Başlatmış olduğumuz yeni uygulama ve çalışmaların velilere ve öğrencilere aktarılmasında  psikologumuz Kevser Özelbüken  ve yazarımız Hacer Kılcıoğlu bizlere eşlik edecekler" dedi.

Mehmet Saka İlköğretim Okulu’nda en çok kitap okuyan öğrencilerle bir araya gelen yazar Hacer Kılcıoğlu öykülerle eğitim programını anlattığı öğrencilere çalışmalarda okuma alışkanlığının kazanılması için çocukların sıkılmadan kitaplar içinde kendilerini bulabilmesi gerektiğini söyledi. 6. ve 7. Sınıf öğrenci velileriyle bir araya gelen Psikolog Kevser Özelbüken ergen velisi, anne babası olma ne demektir konusunda bilgiler verdi.

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan her zaman öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim amaçladıklarını belirterek “Geri dönüşümün doğaya zarar veren atıkların nasıl değerlendirilmesi yönünde bir çalışma yapılacak,birde çağdaş eğitim vakfının yaklaşık 1,5-2 ay önce bir üniversitede semineri vardı oraya katıldık. EÇEV bizim göstermiş olduğumuz ilgiden dolayı mutlu olmuşlar okulumuz destek vermek amacıyla, velilerimize ergenlik ile ilgili eğitim vermek amacıyla okulumuzu ziyaret ettiler. Biz bu ziyaretten dolayı mutluyuz, sevinçliyiz çünkü çocuklarımız ve ailelerimiz bir çok konuda yeni bilgiler elde  edecekler. okulumuzda bu tip seminerleri ve çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Türk edebiyat dünyası yazarlarından Hacer Kılcıoğlu öykülerle eğitim programının ilk kitabı ‘Çocuğum Büyürken’ kitabını imzalayarak velilere hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78