• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 22 °C

Efeler Diyarında Ege Türküleri Yankılandı

Efeler Diyarında Ege Türküleri Yankılandı
Uluslararası Bergama Kermesi’nde bu yılda gelenek bozulmadı

EFELER DİYARINDA EGE TÜRKÜLERİ YANKILANDI

Uluslararası Bergama Kermesi’nde bu yılda gelenek bozulmadı. Efeler diyarı Kozak Yaylası’nda yöresel halk oyunları gösterileri ve Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Hale Yamaner konseri Kozaklılara muhteşem bir coşku yaşattı.

Bergama Kermesi’nin son günü her yıl olduğu gibi bu yılda Bergama’nın cennet köşesi Kozak Yaylası’nda kutlandı. Kozak halkının yoğun katılım gösterdiği kermes etkinliklerinde Aşağıcuma İlokulu Anan Sınıfı öğrencilerinin dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış alırken, Bulgaristan ve Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları topluluklarının yöresel oyunları etkinlikleri renklendirdi.

EGE TÜRKÜLERİ MEST ETTİ

Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden TRT İzmir sanatçısı Hale Yamaner seslendirdiği birbirinden güzel Ege türküleri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Kozak Yaylası’nın yöresel lezzetlerinin sergilendiği Kozak Kermesi’nin finalinde sanatçı Hale Yamaner’e teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bugün aynı zamanda 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Her yıl olduğu gibi bu yılda kermesin son gününü Kozak’ta kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere miras olan kermesin hep bir günü Kozak’ta kutlandı. Bizlere bugün burada ev sahipliği yapan Kozak muhtarlarımız ve Kozak Yaylası’nın birbirinden değerli insanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78