• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İzmir 18 °C

Ege İhracatçı Birlikleri’nden PETKİM’e Çifte Ödül

Ege İhracatçı Birlikleri’nden PETKİM’e Çifte Ödül
Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçısı konumunda olan Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2 ödüle birden layık görüldü.

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ’NDEN PETKİM’E ÇİFTE ÖDÜL

Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçısı konumunda olan Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2 ödüle birden layık görüldü. Türkiye’nin ilk ve tek petrokimya tesisi olan Petkim, “Ege Bölgesi’nin En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması” ve “Kimya Sektörünün En Fazla İhracat Gerçekleştiren Birinci Firması” ödüllerini aldı.

Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçısı konumunda olan Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen ‘İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’nde 2 ödüle birden layık görüldü. Türkiye’nin ilk ve tek petrokimya tesisi olan Petkim, ilk ödülü 2016 yılında gerçekleştirdiği 438 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi’nin ‘En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması’ olarak aldı. İkinci ödülü ise Ege İhracatçı Birliği üyeleri arasında yapılan değerlendirmede bölgede ‘Kimya Sektörünün En Fazla İhracat Gerçekleştiren Birinci Firması’ unvanıyla almaya hak kazandı.

Ege Bölgesi’nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 16.6 milyar dolarlık ihracata, 5 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonlarının ödüllendirildiği törende, ödülleri Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı.

İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’ni takiben konuşan ve ödüller için teşekkürlerini ifade eden Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov şunları söyledi: “Petkim olarak tesislerimizde 60 farklı türde ürün üretiyoruz. Ürünlerimiz Türkiye’de 6 binden fazla KOBİ tarafından kullanılıyor. İhracat kanalımızda ise 50’den fazla ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. 2500 Petkimli olarak biz her gün memleket için çalışma motivasyonu ile işe gidiyoruz. Yaptığımız işin Türkiye için önemi ve bunun getirdiği sorumluluğun farkındayız ve bundan gurur duyuyoruz. Sadece ihracat değil, Türkiye iç pazarına katkı, Türkiye sanayisine katma değer ve hammadde üretmek bizi her gün motive ediyor. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78