• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İzmir 20 °C

Ege’de İlk Tercih Yaşar Üniversitesi

Ege’de İlk Tercih Yaşar Üniversitesi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin açıkladığı üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, Yaşar Üniversitesi, yüzde 99.17 oranıyla Ege...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin açıkladığı üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, Yaşar Üniversitesi, yüzde 99.17 oranıyla Ege Bölgesi'nde en çok tercih edilen üniversite oldu.

Milyonlarca üniversite adayları için heyecanlı bekleyiş sona ererken, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Açıklanan sonuçlara göre bir çok öğrenci üniversiteye yerleşme başarısı gösterdi. ÖSYM'nin verilerine göre, İzmir'de Yaşar Üniversitesi en çok tercih edilen üniversite oldu. Yaşar Üniversitesi'ni tercih eden öğrenci oranı ise 99.17 ulaştı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, adaylarının Yaşar'ı tercih etme nedenlerini anlattı. Dinçer, "2016'da yüzde 99.17 gibi bir tercih edilme oranıyla, Türkiye genelinde üniversitemizin eğitim kalitesine güven duyulduğunun mesajını bir kez daha aldık. Yaşar Üniversitesi'nin bütün bölümlerinde taban puanlarının yükseldiğini gördük. Bu da başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğinin bir göstergesi. Adaylar, Yaşar Üniversitesi'ni, başarılarını ve güçlü akademik kadrosunu da göz önüne alarak tercih etti. Yeni bölümler, yeni gereksinimler ve toplumdaki geleceğe ilişkin eğilimleri saptayarak yol haritası izliyoruz. Dünyanın dört bir yanından, alanında uzman akademisyenleri bir araya getirerek öğrencilerimizin sadece okuldaki eğitimleri ile değil, meslek yaşamlarında da başarıyla yollarına devam etmelerini destekliyoruz" dedi.

Türkiye genelindeki öğrenciler ve ailelerin son dönemde İzmir'deki üniversitelere ilgi gösterdiğini yineleyen Prof. Dr. Cemali Dinçer, "Ailelerde, son 5 yılda İzmir'e yönelik ilgi arttı. İstanbul ve Ankara'daki gibi kaliteli eğitimi, İzmir'de daha ekonomik şartlarda alabiliyorsunuz. Burada barınma ve diğer maliyetler daha düşük. Son dönemde yaşananlar bu ivmeyi daha da arttırdı. Yaşar Üniversitesi, İzmir ve Ege'de olduğu kadar, Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Bu yıl 8 fakültede toplam 26 lisans programına, 2 meslek yüksekokulunda toplam 11 ön lisans programına öğrenci alıyoruz. Toplam bin 674 öğrenci okulumuzu tercih etti. Toplama baktığımızda her üç öğrenciden biri, tamamen ücretsiz okuyor. Avrupa'daki 26 ülkeden 212 üniversite ile Erasmus değişim programımı anlaşmamız var. Ayrıca, Erasmus dışında, Çin'den Avustralya ve Kanada'ya kadar 51 ülkeden 300'ün üzerinde üniversiteyle de öğrenci değişim programı anlaşmalarımız bulunuyor" dedi.

Ege’de İlk Tercih Yaşar Üniversitesi

Ege’de İlk Tercih Yaşar Üniversitesi

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78