• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Elimi kolumu sıvayıp, İzmir’i parlatacağım

Elimi kolumu sıvayıp, İzmir’i parlatacağım
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, anahtar İzmir’in elinde, projeleri gerçekleştirmek de benim elimde.
ELİMİ KOLUMU SIVAYIP, İZMİR’İ PARLATACAĞIM
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, anahtar İzmir’in elinde, projeleri gerçekleştirmek de benim elimde. Eskiden ticaretin baş şehri olan İzmir’in ‘kan kaybediyor’ olduğu gerçeğini herkes görüyor. Tercihi İzmirliler yapacak, ya elimi kolumu sıvayıp, İzmir’in altından girip üstünden çıkacağım. Ya da torunlarımla daha fazla vakit geçireceğim. İzmirlilerin gelecek 5 yılın kararını vermeden önce 5 dakika düşünmesini istiyorum” dedi. Genel seçimler sırasında gittiği Karabağlar ilçesinde bir sürü sorunu arka arkaya anlatan vatandaşlara ‘Bu şehrin milletvekili olarak bu sorunları duymaktan hicap duyuyorum’ dedim. Bu şehirde her sokakta her mahallede karşımıza çıkan sorunları işaret ettim. Şimdi bunun tersini lanse ederek İzmirlileri yanıltmaya çalışıyor. Kuru bir İzmir şovenliği yapmanın İzmir’e faydası yok. Ama amaç belli başarısızlık ve beceriksizliğin üstünü örtmek” diye konuştu. 
 
İZMİR’İMİZİN AYAN VE EŞRAFI…
Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte İzmir iş dünyasının oda, dernek başkanları ve işadamları ile bir araya geldi. Kaya İzmir Termal Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşmasına ‘eskilerin deyimiyle İzmir’imizin değerli Ayan ve Eşrafı hanımefendiler, beyefendiler’ diye başlayan Yıldırım, İzmir’in yeniden parlak günlerine dönmesinin gerekliliğini anlattı. 
 
İZMİR ZENGİNLEŞECEK, HERKES ZENGİNLEŞECEK
İzmir’in sorunlarının şehri temsil eden kişinin sorunları olmak zorunda olduğuna vurgu yapan Yıldırım, şöyle konuştu;  “Niye büyük işadamları İzmir’i terk ediyor, iyi okumuş insanlar İzmir’i terk ediyor. Niye sporcular, iyi yetişenler İzmir’i terk ediyor. Bunu kendimize sormamız gerek. Bizim Hayat İzmir projelerinde 400’ün üzerinde İzmir ekonomisini etkileyecek projeler var. 10 yıl içerisinde 65 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. Kentsel dönüşüm deyince rantsal dönüşüm sözü ortaya atılıyor. Zaten şehir rant üretemiyorsa, o şehir şehir değil köye doğru gidiyor demektir. Benim başkanlığımda, bir yıl içerisinde herkesin malı ikiye katlanacak buradan herkese söz veriyorum. Ama şimdiki yönetim laftan başka hiçbir şey üretmiyor. Çünkü yapmak istiyor ama yapacağına inanmıyor. Önce inanmak gerek” dedi.  
 
İZMİR’İN İDDİASI OLMALI
İzmir’de yapılacak çok iş olduğuna vurgu yapan Yıldırım, uzman kadro ve titiz çalışma ile acilin acili Yüzyılın Şehircilik Hareketi Hayat İzmir yani 1414 projenin ortaya çıktığını ifade etti. Yıldırım şöyle konuştu; “İzmir’in gerçeği şu; Bu şehir hem ticari hem de sosyal ve diğer kenti bütünleyen unsurlarıyla kan kaybediyor. Bir yılda tiyatroya sinemaya gidenlerin sayısı Ankara’dan az. Tiyatro yok, sosyal alanlar sınırlı. Az sayıda 5 yıldızlı otel var. Muğla bile 4 milyon ziyaretçi kabul ederken, İzmir’e gelen yok. Gelenlerde İzmir’de kalmıyor. Buradan gelmek istediğim konu şu; İzmir’i zenginleştirmemiz gerekiyor. İzmir’in gelecek ufkunu ‘emekli kenti’ olarak kabul edemeyiz. Bu şekilde İzmir’in iddiası olmaz. İzmir artık ne yazık ki dağlarından ballar, ovalarından yağlar akan bir şehir değil. Artık toz ve seller akıyor.”
 
İZMİR KATMA DEĞER ÜRETMİYOR
İzmir’in kendi içindeki sorunlarla enerjisini günden güne azaltan bir şehir haline geldiğine dikkat çeken Yıldırım, Danimarka örneğini verdi. Yıldırım, Danimarka’nın İzmir’in 2,5 katı büyüklükte ve 1,5 kat fazla nüfusa sahip olduğunu söyledi ve ekledi; “Danimarka 210 milyar dolar katma değer üretiyor. İzmir ise 10 milyar dolar. Halbuki İzmir varken Danimarka yoktu, şimdi ise Avrupa’yı besliyor. İzmir tarımda bir numara olmasına rağmen kent katma değer üretmiyor.” 
 
İZMİR BU GÖRÜNTÜLERİ HAK ETMİYOR
Şehrin emininin yani Belediye başkanının kente ekonomik değer katma görevinin olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle devam etti; “Bunun için de çalışması gerek. Yatırımcıların önüne kırmızı halı sermesi gerek. 2011 seçimlerinde havalimanının gelecek 30 yılını 14 ayda bitirdik. Tesisi İzmir’e kazandırdık. Havalimanı şehrin vitrinidir. Köy meydanını andırıyordu. Hafta başında açtığımız kapalı otoparkın kapasitesi İzmir’dekinden fazla. İzmir’in doğalgazı var. Ama sözde var. Daha 3/1’i kullanılıyor. Niye böyle diye sorulduğunda biz ‘bir sokağa doğalgaz götürebilmek için en az 8 ay bekliyoruz’ diyorlar. İzmirlilerin ne suçu var. Bunlar tespit edilen sorunların sadece bir kaçı. Durum tespiti yapıyorum. Bu şehir bunlara layık değil. İzmir daha iyisine layık.”
 
PROJELERİMİZ İZMİR’İN GELECEĞİDİR
İzmirlilere 1414 proje onun öncesinde de 35 proje ile yola çıktıklarını hatırlatan Yıldırım, Kararı sizler vereceksiniz, bize yetki verirseniz, önümüzü açarsınız. Biz de ne gerekiyorsa yaparız. Bugüne kadar hiçbir işin altında kalmadım, hepsini yaptım. Hayat İzmir projelerimiz İzmir’in geleceğidir. İzmir’i başka şehirlerle kıyaslamıyorum, buna ihtiyacı yok. İzmir’i 2023 hedeflerine taşıyacak bir şehir. Türkiye’nin İzmirsiz 10. büyük ekonomi olmasını kimse hayal etmesin. Sizlerin çaba gösterdiğini biliyorum. Ama İzmir kendi enerjisini kaybetmeye devam ederse, sizin de çabalarınız boşa çıkar. Kaybeden İzmir olur. Biz elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 
 
İZMİR’İ NASIL AYAĞA KALDIRIRIZ ONU KONUŞALIM
Kimsenin kendini İzmirliden daha İzmirli zannetmemesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti; “İzmirlileri sınıflara ayırmak kimsen hakkı değil. İstanbul’da herkes İstanbullu olmuyor. İzmir’in bir farkı var. İster doğudan ister balkanlardan gelsin İzmir kimliğinde herkes buluşuyor. Şehirde çok inanışlı bir hayat var. Burada hoşgörü müsama var. Bu şehir bunları geliştirmiş bir şehir. Ancak İzmir’in şu andaki halini kabul etmek mümkün değil. Hepinizi rahatsız ettiğini de biliyorum. Bir şey yapmaya kalkıyorsunuz, önü tıkanıyor. Bırakalım siyaseti de İzmir’e bakalım. İzmir’i nasıl ayağa kaldıracağız ona bakalım.”
 
BİR ŞEY DEĞİŞECEK HER ŞEY DEĞİŞECEK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de egenin hikayesinin birlikte yazmak gerektiğini belirterek “İzmir Binali Yıldırım şansını kaçırmamalı. İzmir’de taş üstüne taş koyamıyorsunuz bir yere çivi çakamıyorsunuz. Bir sıkıntı var. Özel sektör gelip iş yapmaya kalktığı zaman engelleniyor. Onun için kimse gelmek istemiyor, iş yapmak istemiyor. Bir fırsat yakaladık. İzmir’de bir şey değişecek, İzmir’de her şey değişecek” diye konuştu. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78