• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

En Şeffaf Kurumlardan Birisi Basın İlan Kurumu

En Şeffaf Kurumlardan Birisi Basın İlan Kurumu
Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ve Ege Ajans Haber Merkezi’ni ziyaret etti

EN ŞEFFAF KURUMLARDAN BİRİSİ BASIN İLAN KURUMU

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ve Ege Ajans Haber Merkezi’ni ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, “Türkiye’de basının gelişmesi ve kalkınması için önemli bir görev üstleniyoruz. Basın İlan Kurumu Türkiye’nin en şeffaf kurumlarından bir tanesidir. Basın karşısında kendi prensipleri doğrultusunda adil olan bir kurum, aynı zamanda basın özgürlüğüne de önem veren bir kurum. En önemli amaçlarımızdan biri yerel basının bir şekilde kalkınması ve gelişmesidir. Son dönemde bununla ilgili çalışmalarımız var. Basının daha kaliteli olması, sayfa kalitelerinin artması, çalışan personelin daha iyi olması işletmelerinde sürdürülebilir olması anlamında bir çabamız olacaktır” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ve İzmir Şube Müdürü Burak Orhan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret ederek Dekan  Prof. Dr. Müge Elden ile görüşdü. Prof. Dr. Elden konuşmalarına Reklamcılık Bölümünü açmak için ne kadar çaba verdiklerini anlatarak başladı. 8-9 yıl bunun için uğraştıklarını ifade eden  Dekan Prof. Dr. Elden, “Ege Ajans Kurucusu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın da yardımlarını yok sayamayız. Oğuzhan hocamız tam bir duayendir” diye konuştu. Mustafa Canbey de, “Hocamızın Basın İlan Kurumuna da değerli katkıları var” dedi.

Canbey, “Geçtiğimiz günlerde bir çalışma yaptık, adına  Gazetecilik Okulu dedik. Elli tane öğrencimize kurs verdik. 1,5 ay sürdü ve hocalarımızın yüzde yetmişini alandan  gelen profesyoneller ve  alanlarında çok iyi hocalardan oluşturduk. Mezun olan öğrenciler İş-Kur işbirliği ile bir basın kuruluşuna yerleştirilecek. Maaşları yıl  boyunca İş-Kur tarafından ödenecek. İşinde başarılı olanlar, işine sahip çıkanlar devam edecekler, başarısız olan arkadaşlar ise elenecekler. Hizmet alanımızı geliştirmek gibi amaçlarımız var” dedi.

Prof. Dr. Elden “Her türlü dayanışmaya, her türlü çalışmaya hazırız. Biz de güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz.  İzmir’in İstanbul’dan sonra akıl, fikir, beyin hem de uygulamanın odağı olabileceğini düşünüyorum ” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey’den tekrar Ege Üniversitesine gelip konferans vermesi için söz aldı. Ziyaret; Ege Ajans ve  İletişim Fakültesinin yeni binası gezilerek sonlandırıldı. Prof. Dr. Elden’e Basın İlan Kurumu’nun son kitabını hediye eden Mustafa Canbey basının gelişmesinde Ege İletişim Fakültesinin de katkılarına ihtiyaçları olduğu belirtti. / EGE BASIUN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78