• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İzmir 16 °C
» »

Engellere Sanatsal Başkaldırı

Engellere Sanatsal Başkaldırı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Engelleri Kaldıralım” konulu uluslararası karikatür yarışmasından sonra, bu kez “Engelsiz Engelliler” başlığıyla ‘2016 Ulusal Kısa Film Yarışması’ düzenliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Engelleri Kaldıralım” konulu uluslararası karikatür yarışmasından sonra, bu kez  “Engelsiz Engelliler” başlığıyla ‘2016 Ulusal Kısa Film Yarışması’ düzenliyor. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 23 Eylül 2016.

Ulaşımdan sağlığa, spordan kültüre kadar her alanda, engellilerin yaşam kalitesini artırmak için bir dizi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Engelliler” başlıklı ‘Engelsiz İzmir 2016 Ulusal Kısa Film Yarışması’ düzenliyor. Yarışma, engelli haklarına ve engelli vatandaşların kentsel ve sosyal yaşama katılımlarının kolaylaştırılmasına dikkat çekerek bu konuda duyarlılığa sahip olanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak sağlayacak.

 Son katılım 23 Eylül

Engelli ye da engelsiz tüm sanatseverlerin katılımına açık olan ‘Engelsiz İzmir 2016 Ulusal Kısa Film Yarışması’, 11-17 yaş ile 18 yaş ve üstü olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek. Yarışmaya, filmin yasal sahibi yani yapımcı ya da yönetmeni başvuru yapabilir. Yarışmaya bireysel ya da ekip olarak katılmak mümkün. Her yarışmacının sadece bir film ile başvurabileceği kısa film yarışmasında filmlerin türü konusunda ise bir sınırlama yok. Daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olma şartı aranan filmler, özgün olacak ve jenerik dahil en fazla 5 dakika olabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru belgelerini, en geç 23 Eylül 2016 saat 17.00’ye kadar Kültürpark’ta yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü  Raportörlüğü adresine teslim edebilir. 30 Eylül’de toplanacak jüri, yarışmanın sonucunu ise 14 Ekim 2016’de açıklayacak.

Ödül Töreni 3 Kasım 2016’da gerçekleştirilecek olan ‘Engelsiz İzmir 2016 Ulusal Kısa Film Yarışması: Engelsiz Engelliler’in jüri koltuğunda ise şu isimler oturuyor:

Danışman Jüri Üyeleri: Aysel Özkan (İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı), Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun (Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı),

Asil Jüri Üyeleri: Prof. Dr. Oğuz Adanır (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü),  Prof. Dr. Zafer Özden (Ege Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı),  Aziz İmamoğlu (Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi/Kurgucu),  Durmuş Akbulut (Senarist/Yönetmen), Osman Dikiciler (Senarist/Yönetmen/Oyuncu),  Mert Fırat (Oyuncu/Senarist),  Orhan Örsman (Kısa Film Yönetmeni/Senarist/Kurgucu)

Yedek Jüri Üyeleri: Funda Çetin (Senarist), Yrd. Doç. Dr. Yüksel Batur (Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü), Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü),  Yrd. Doç. Dr. Onur Akşit (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü)

Yarışmada, her iki kategori için 3 Başarı Ödülü ve 1 Jüri Özel Ödülü olmak üzere 4’er ödül dağıtılacak. 11-17 yaş arası kategorisinde; Başarı Ödülü olarak birinci için 5 bin TL, ikinci için 3 bin TL, üçüncü için 2 bin TL, Jüri Özel Ödülü ise bin TL olarak belirlendi. 18 yaş üstü kategorisinde de; Başarı Ödülü olarak birinciye 15

İzlenme: 6931
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78