• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İzmir 22 °C

Ertürk: Alışverişimizi Yerel Esnaftan Yapalım

Ertürk: Alışverişimizi Yerel Esnaftan Yapalım
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, pandemi döneminde küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerin zor günler geçirdiğini belirterek Aliağalı vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.

Ertürk: Alışverişimizi Yerel Esnaftan Yapalım

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, pandemi döneminde küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerin zor günler geçirdiğini belirterek Aliağalı vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu. 

Ertürk, “Pandeminin ekonomimizi olumsuz etkilediği bu günlerde Aliağa’daki yerel esnaflarımızdan alışverişlerimizi yaparak onların bu zor zamanlarda yaşadığı sıkıntıları atlatmalarında bir nebze olsun destek olalım” dedi.

Özellikle Pandemi döneminde ayakta kalma mücadelesi veren yerel esnafın Aliağa halkının ve firmalarının desteğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, özellikle yerel esnaf'dan alışveriş yapılmasını tavsiye etti.
Bu dönemde ekonomik olarak en çok etkilenen işletmelerin, küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar olduğunu söyleyen Başkan Ertürk, Üyelerimiz uzun süre işletmelerini kapatmak zorunda kalmış, çoğu zaman günlük giderlerini bile karşılamakta zorluk çekmişlerdir. Aliağa Ticaret Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla üretim ve ticari anlamda faaliyet gösteren üyelerimizin sorunlarını pandemi sürecinin başından beri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklara aktardık. Yerel sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi sürekli kendilerine iletmekteyiz. Bu noktada Nefes Kredisi, Cansuyu, KGF, Aidatların ertelenmesi ve yapılandırma gibi pek çok destek hayata geçirildi. Aliağa Ticaret Odası olarak ta bugüne kadar ihtiyacımız olan ürünleri mümkün oldukça yerel esnafımızdan tedarik etmeye gayret gösterdik. Bu süreçten sonra da bu konudaki hassasiyetimizi arttırmaya devam edeceğiz. Değerli Aliağalı vatandaşlarımızdan ve Aliağa’da faaliyet gösteren işletmelerimizden de bu zor dönemlerde mümkün olduğu kadar yerel esnafımızdan alışveriş yapmalarını rica ediyorum. Aliağamızda büyük bir ailenin parçası olarak işletmelerimizle ve esnafımızla bu zor günlerde el ele vererek, esnaf arkadaşlarımıza destek olma konusunda gerekli hassasiyeti gösterelim. Aynı şekilde üretici firmaların da tedariklerini kendi şehirlerinden yapması da büyük önem taşıyor. Küresel ve  ulusal zincirlere elbette karşı değiliz. Onlar da ciddi istihdam sağlıyorlar. Ancak onlar kurumsal yapıları ve finansman yönetimiyle esnaflarımıza oranla daha güçlüler. Esnaflarımız ekonominin yapı taşlarıdır. Onları bu küresel bu krize karşı yalnız bırakmamalıyız. Herkesi bu konuda üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum” dedi.

İşletmelerin başta elektrik, su, doğalgaz giderleri, kiralar ve ortak maliyetler olmak üzere birçok gider kalemi içinde ayakta kalmaya, istihdamı da devam ettirmeye çalıştıklarını belirten Ertürk, “Koronavirüs önlemleri çerçevesinde pek çok esnafımız dükkanlarını geç açıyor ve erken kapatıyor. Bu süreçte yaşadıkları ciddi ekonomik sıkıntıları var. Aynı zamanda kiralar işliyor, elektrik, su ve doğal gaz faturaları gelmeye devam ediyor. Bunların ödemeleri var. Başta vergi ve SGK primleri olmak üzere, kamu alacaklarının yapılandırılmasına yönelik yasal düzenleme önemli ölçüde rahatlık sağladı. Bunun yanı sıra esnafımıza kira ve fatura desteğinin sağlanması da işletmelerimiz için önem arz ediyor. Bu konuda taleplerimizi ilgili makamlara iletmeye devam ediyoruz. Bu konuda güzel haberlerin geleceğini umuruyoruz.Herkese sağlıklı günler diliyoruz” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78