• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İzmir 22 °C

Esiad Ve Egiad “Biz Başlıyoruz” Diyecek

Esiad Ve Egiad “Biz Başlıyoruz” Diyecek
ALİAĞA HABER/ Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Ege Sanayicileri ve İşadamları

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) işbirliği ile 23 Kasım 2017 Perşembe günü Swissotel Büyük Efes’te “Biz Başlıyoruz” temasıyla “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi” düzenlenecek.  Zirvenin tanıtım toplantısı, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Baran Kayhan ve Kaan Özhelvacı’nın katılımıyla Swiss Otel Büyük Efes Equinox Salonu’nda gerçekleşti.

Dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuran Sanayi 4.0, geleceğin dünyasında küresel rekabette önde olmak isteyen işletmeler için en büyük gereklilik halini aldı. Çağı ve gereklerini yakından takip eden Egeli İşadamları, bu noktadan hareketle yeni sanayi devrimini, etkisini, şirketlerin dönüşümünü ve yeni devrim ile kazanılacak avantajları tartışmaya açtı. Global bir değişim sürecinden geçilen şu günlerde, EGİAD ve ESİAD da konuyu tüm ayrıntılarıyla değerlendirmeye aldı. 

Yeni Sanayi Devrimine ilişkin bünyesinde bugüne kadar birçok bilgilendirme toplantısı düzenleyen ESİAD ve EGİAD, bilinç düzeyini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ortak bir girişimde bulunarak, işin uzmanlarıyla ve uygulayıcı firmalarının katılımıyla “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi” düzenleyecek. 

Zirve öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri Endüstri 4.0’ın adım adım hayata geçen bir dönüşüm süreci olduğuna dikkat çekti. 

Her gün daha fazla kişi tarafından tartışılan bu devrimin, Dünya ile rekabette Türkiye için hayati bir önem taşıdığının vurgulandığı toplantıda, Türkiye’nin bu sürecin gerisinde kalmaması adına hemen harekete geçilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. “Biz Başlıyoruz” temasıyla düzenlenecek “Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi”nin bu bilinçle hayata geçirildiği belirtilirken, tüm şirket yetkililerine bu değişimin parçası olma çağrısı yapıldı.

EGİAD ve ESİAD ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan Sanayi 4.0 Zirvesi’nin, STK’ların  işbirliği mesajı olarak önemli bir yansıması olacağına dikkat çeken EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “Sanayi 4.0’ın yaratacağı fayda ve içeriği tüm kamuoyuyla paylaşmak istedik. Zirve, sanayici, işadamı, akademisyen, öğretim üyesi ve öğrenci herkesin katılımında gerçekleşecek. Teknoparklar aracılığıyla küçük girişimcilere dahi ulaşmayı hedefledik. Yatırımları İzmir’e çekebilmek ve İzmir’in mukayeseli üstünlüklerini ortaya koymak hedefindeyiz. Bu zirve Ege Bölgesi sanayisine ışık tutacak. Küresel bir rekabet içerisindeyiz ve ülke olarak bu rekabetin gerisinde kalamayız. Sanayi 4.0 üzerine bugüne kadar birçok organizasyon gerçekleştirdik. Bu zirve ile bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmış olacağız.” dedi.

ESİAD Başkanı Fadıl Sivri ise, bu zirve ile genç kuşakların enerjisini deneyimli sanayicilerin tecrübeleriyle biraraya getirmeyi ve ortak bir sinerji yaratmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Sanayideki bu dijital dönüşümün gerçekleşmesinde EGİAD ile işbirliğimizi önemli ve verimli bir örnek çalışma olarak görüyoruz. Bu zirve, dijital dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu bizlere gösterecek. Amacımız iş gücü kalitesini yükseltmek, teknoloji üreten bir ülke durumuna gelmenin altyapısını oluşturmak, bölgemiz sanayisinin rekabet gücünü arttırmak, verimlilikte artış sağlayarak gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye gelmektir. Bu dönüşüm sadece sanayi alanında değil tüm hizmet sektörünün çeşitli alanlarında önemli bir dönüşüme önayak olacaktır. Nitelikli ve katma değer yaratan bir gelişimin içerisindeyiz. Otomotiv, uçak, sanayinin tüm alanlarında nasıl bir rekabet ve artı yaratabiliriz, bu devrim sanayimizde nasıl bir gelişme sağlayacak, iyi uygulama örnekleriyle, sunumlarıyla interaktif anlatımlarla bu zirvede işadamları ve sanayicilerle paylaşacağız.” dedi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER KATILACAK

23 Kasım’da gerçekleştirilecek ve tüm gün boyunca sürecek olan zirvede, katılımcı şirketler somut iyi uygulama örneklerini sunacaklar. Alanında uzman isimlerin firmalarının Endüstri 4.0 ile ilgili hazırlıklarını da detaylı olarak anlatacakları zirvede, canlı robot/sanal gerçeklik demonstrasyonları da geleceğe kapılar açacak. ESİAD ve EGİAD üyelerinin ücretsiz katılacağı etkinlikte, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, gazeteci Emin Çapa, BOSCH IoT & Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan, ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy gibi pek çok değerli konuşmacı yer alacak./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78