• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İzmir 26 °C
» »

Fok Balığı Ve Penguenler İçin Geri Sayım

Fok Balığı Ve Penguenler İçin Geri Sayım
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin yeni konukları için yapılan Fok ve Penguen Barınakları inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, fok balıkları bu ay, penguenler ise Mart ayında Bursa’da olacak.

FOK BALIĞI VE PENGUENLER İÇİN GERİ SAYIM
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin yeni konukları için yapılan Fok ve Penguen Barınakları inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, fok balıkları bu ay, penguenler ise Mart ayında Bursa’da olacak. Fok ve Penguen Barınakları inşaatını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bundan sonraki hedeflerinin de Bursa’ya gergedan ve fil getirmek olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve Bursa Valisi İzzettin Küçük hayvanat bahçesini gezip, elleriyle zürafaları besledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyan projeleri hayata geçirirken, kente nefes aldıracak büyük park ve sosyal donatı alanı projelerine de ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında Hayvanat Bahçesi’nin geliştirilmesi ve hayvan türlerinin artırılması çalışmaları da hız kesmeden sürdürüyor. 8 yıl öncesine kadar 72 olan tür sayısını 112’ye ve 650 olan hayvan sayısını da bin 150’ye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Hayvanat Bahçesi’nin yeni konukları için yapılan fok balığı ve penguen barınakları inşaatını da tamamlama aşamasına getirdi. Barınağın kısa zamanda tamamlanmasının ardından bu barınağın ilk konukları olacak fok balıkları bu ay içinde, penguenler ise Mart ayında Bursa’ya gelmiş olacak.

Hedef; gergedan ve fil
Tamamlanma aşamasına gelen yeni barınağı yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) üye olduğunu bu nedenle getirilen hiçbir hayvana ücret ödenmediğini hatırlattı. Hayvanat Bahçesini büyütme ve tür sayılarına artırmaya yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Fok balıkları Almanya Frankfurt Hayvanat Bahçesi’nden geliyor ve bu ay içinde bize teslim edilecek. Belçika ve Hollanda’daki hayvanat bahçelerinden gelen penguenler ise Mart ayında gelmiş olacak. Bu türler de hayvanat bahçemize ayrı bir renk katacak. Bunun yanında gergedan elde etmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Onun da barınağı ile ilgili ihaleye çıkıyoruz. Daha sonra da fil projemiz var. Sadece fil için 40 bin metrekare alana ihtiyacımız var. Bir taraftan barınakla ilgili çalışmalar bir taraftan da filin teminiyle ilgili çalışmalara başladık. İnşallah önümüzdeki yıl sonuca ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Protokol zürafaları besledi
Bu arada Yunuseli Havaalanı’nın açılış töreni için geldiği Bursa’da yoğun programı arasında Hayvanat Bahçesi’ni gezen İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, doğal ortamda stres attı. Başkan Altepe, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, önce merkit barınağına girip merkitleri besledi. Daha sonra elleriyle zürafaları besleyen protokol üyeleri, ayılara da meyve attı.

 

İzlenme: 10399
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78